Advocaat slaat alarm: doemscenario voor Eredivisie

Foto: Advocaat slaat alarm: doemscenario voor Eredivisie

Tot en met 6 april wordt er in ieder geval niet gevoetbald in de Eredivisie door het oprukkende coronavirus. Clubs mogen echter ook niet trainen en dat betekent dat er flinke consequenties zijn: wanneer wordt dit seizoen in hemelsnaam afgemaakt?

Oefenmeester Dick Advocaat van Feyenoord vindt dat het kabinet wél de juiste beslissing heeft genomen. In De Telegraaf zegt hij: “Niemand wist waar hij aan toe was, maar nu is er tenminste duidelijkheid geschapen tot begin april. Hoe jammer het ook is dat we niet voetballen, het is een juist besluit gegeven de omstandigheden.”

Gisteren was De Kleine Generaal dus vrij: “Een vreemde gewaarwording. Ook omdat je het nooit hebt meegemaakt, terwijl ik toch al een tijdje meeloop in de voetballerij. Het geeft een ongemakkelijk gevoel omdat je niet weet wanneer dit allemaal eindigt. Het kan zomaar maanden duren en niemand heeft er enige ervaring mee.”

Maar… hoe nu verder? Advocaat slaat alvast alarm: “Als we nu drie weken niets doen, heb je daarna ook zo’n drie weken nodig om weer in je ritme te komen. Minimaal. Vervolgens loop je weer tegen allerlei andere problemen aan. Contracten die eind juni aflopen. Ja, ook dat van mij. Eind maart zou het duidelijk worden of ik bij Feyenoord blijf ja of nee. Nu zal dat wel een aantal maanden langer duren. Je weet ook niet hoe het volgend seizoen eruit komt te zien. Hoe gaat het met de financiën bij de clubs, hoe met transfers? Sowieso is het een moeilijk en onduidelijk verhaal. Waar eindigt Feyenoord in de competitie? Dat zijn toch allemaal vragen die beantwoord moeten worden.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
2045+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie