Bij NAC verbannen Weijs bijt van zich af: ‘Daar is niks van waar’

Foto: Bij NAC verbannen Weijs bijt van zich af: ‘Daar is niks van waar’

Willem Weijs is bij NAC Breda in een vervelende situatie terechtgekomen. De talentvolle oefenmeester deed het als interim-trainer zeker niet slecht, maar werd na de aanstelling van Peter Hyballa aan de kant geschoven.

In gesprek met FOX Sports doet Weijs zijn verhaal. “Hyballa wilde gewoon heel graag met zijn eigen technische staf werken. Hij heeft er toen voor gekozen om niet voor mij te kiezen, dat kan. Daar was ik uiteraard niet blij mee.” Vanwege de ervaring van Hyballa had Weijs graag met hem samengewerkt. “Ik heb een keer met hem gesproken. Dat was kort op een zaterdag in Breda. De maandag erna kreeg ik de boodschap om mijn gezicht daar voorlopig niet meer te laten zien en de taken bij Jong NAC op te pakken.”

Maar dat zag Weijs niet zitten. “Jong NAC heeft niet echt een trainingsgroep en die wedstrijden worden gevormd door jongens die in het weekend niet hebben gespeeld bij het eerste en jongens die trainen bij Onder-19. Daarnaast is er aan het begin van het seizoen een strategische en voetbaltechnische beslissing genomen om de functie van Jong NAC te laten vervallen”, vertelt Weijs. “Dan komt het op mij raar over als die een paar maanden later weer in het leven wordt geroepen. En in mijn contract stond zwart op wit dat ik gewoon assistent-trainer was van het eerste elftal.” Volgens Weijs kwam het werken bij Jong NAC ook niet goed uit met oog op een trainersopleiding die hij volgt bij de UEFA. “Daarom heb ik aangegeven dat het voor mij niet de juiste oplossing is.”

Weijs wordt gevraagd naar de geruchten dat hij in de gesprekken met de clubleiding het salaris van een hoofdtrainer had geëist en dat hij erop stond dat zijn visie gebruikt moest worden bij NAC. “Daar is niks van waar. Ik heb nooit een cent extra gevraagd aan de club, omdat ik het vooral als een hele grote eer zag. Ik was er vooral trots op dat ik bij zo’n grote club als NAC interim-trainer mocht zijn. Dat hele geld-verhaal is pure onzin. Het verhaal over het doorzetten van de ‘lijn-Willem Weijs’ klopt niet. Het enige wat ik altijd heb gezegd is dat ik hoopte dat we een fundament hadden neergezet waaraan de volgende trainer verder zou kunnen sleutelen.”

Heeft hij een punt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
79+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:06
5+
‘Remko Pasveer rijp voor pensioen na einde contract’
08:48
8+
Inter-spelers dollen op Instagram-live: ‘Koffie is duurder dan wij’
08:17
19+
‘Lamine Yamal op de radar van PSG’
08:00
11+
Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale
07:47
25+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
7+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
47+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
72+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
20+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
138+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
96+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
223+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
348+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
1054+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
337+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
68+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
119+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
125+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
431+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
237+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie