Winst voor Mönchengladbach in eerste Bundesliga-duel zonder publiek ooit

Het eerste Bundesliga-duel ooit zonder supporters heeft Borussia Mönchengladbach drie punten opgeleverd. In de normaal zo beladen Rheinland Derby werd FC Köln met 2-1 verslagen.

De reden voor de lege tribunes tijdens het inhaalduel is bekend: het coronavirus.

Gladbach, dat al het hele seizoen bovenin meedraait, opende na ruim een half uur de score via Breel Embolo. De Zwitserse aanvaller krulde de bal met links in de hoek nadat Patrick Herrmann hem had vrijgespeeld. Twintig minuten voor tijd verdubbelde de thuisploeg de marge via een eigen goal van Jorge Meré.

Köln, waar Kingsley Ehizibue negentig minuten speelde, toonde veerkracht en maakte er dankzij Mark Uth nog een spannende slotfase van. De ex-aanvaller van Heracles Almelo en SC Heerenveen schoot tien minuten voor tijd keihard raak, na slordig wegwerken van doelman Yann Sommer. Köln, dat zijn laatste drie competitieduels had gewonnen, kon de nederlaag evenwel niet meer voorkomen.

Door de zege herovert Gladbach de vierde plaats op het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. De topvier in de Bundesliga mag rechtstreeks naar de Champions League.

Snap je dat er gespeeld wordt zonder publiek?