Bosz blijft winnen met Leverkusen, degradatie dreigt voor Klaassen

Bayer Leverkusen heeft haar goede vorm zaterdagmiddag doorgetrokken. Met een voetbalshow tegen Eintracht Frankfurt (4-0 winst) wist de ploeg van Peter Bosz voor de achtste keer in de laatste negen duels te winnen. Bij zijn oud-pupil Davy Klaassen ziet het er heel wat minder rooskleurig uit. Ondanks een goal van de middenvelder gaf Werder Bremen een 0-2 voorsprong uit handen en moet langzaam vrezen voor degradatie.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt
Het is momenteel hosanna in Leverkusen en de uitstekende vorm werd zaterdagmiddag tegen Eintracht andermaal geëtaleerd. Kai Havertz zette de thuisploeg al na vier minuten op het goede spoor, waarna Karim Bellarabi na een kwartier de marge verdubbelde. Net na rust liet het Braziliaanse talent Paulinho zich gelden met twee goals binnen vijf minuten. Door de 4-0 zege staan Die Werkself op de vierde plaats in de Bundesliga, met een punt voorsprong op Borussia Mönchengladbach. Die club speelde echter wel twee wedstrijden minder.

Hertha BSC – Werder Bremen
Na drie nederlagen op rij in de competitie, waarin het ook niet tot scoren kwam, was de start in Berlijn waanzinnig voor Werner. Na ruim vijf minuten stond er al 0-2 op het scorebord door treffers van Joshua Sargent en Davy Klaassen. Net voor rust wist Hertha, waar Karim Rekik en Javairo Dilrosun geen speeltijd kregen, iets terug te doen via Niklas Stark. Na een uur spelen bepaalde Matheus Cunha de eindstand van 2-2. Werder heeft weinig aan het punt en staat nog steeds op de zeventiende plaats onder de streep. Nummer zestien Fortuna Düsseldorf heeft drie punten meer en nummer vijftien FSV Mainz staat op een voorsprong van zeven punten.

In de volgende speelronde van de Bundesliga nemen Werder Bremen en Bayer Leverkusen het tegen elkaar op.

Denk je dat Werder degradatie nog kan afwenden?