VAR-ingreep zorgt voor late ontsnapping PEC in Sittard

Routinier Bram van Polen voorspelde het deze week al: Fortuna Sittard – PEC Zwolle zou geen boeiend schouwspel worden. De aanvoerder van de bezoekers kreeg helemaal gelijk, maar bijna stapte zijn team ook nog als verliezer van het veld: 1-1.

In de eerste helft gebeurde er al bar weinig. De eerste grote kans van de avond diende zich al wel vroeg in de wedstrijd aan, maar Vito van Crooij had zijn vizier niet op scherp staan en slaagde er daardoor niet in om doelman Aleksei Kosolev echt aan het werk te zetten. Ook Mike van Duinen zorgde nog voor gevaar kort voor de theepauze.

Mark Diemers stond ‘gewoon’ aan de aftrap bij Fortuna Sittard, ondanks dat zijn vrouw hoogzwanger is. De kans was aanwezig dat hij weggeroepen zou worden, maar hij speelde het duel gewoon uit. Sterker nog: hij was in de 71ste minuut betrokken bij het eerste doelpunt van de avond.

Diemers probeerde het een kleine twintig minuten voor tijd maar eens. Doelman Michael Zetterer kon zijn schot nog wel pareren, maar kon niet verhinderen dat George Cox mocht aanleggen voor een rebound: 1-0. Dat leek voldoende voor drie punten, ware het niet dat Pelle Clement in de slotfase bij een scrimage onderuit werd getrokken en Lennart Thy na een terechte VAR-ingreep moct aanleggen vanaf elf meter: 1-1.

Scoreverloop: 1-0 (71′) George Cox, 1-1 (90′) Lennart Thy (strafschop)