Juve-voorzitter trekt CL-deelname Atalanta Bergamo in twijfel

Foto: Juve-voorzitter trekt CL-deelname Atalanta Bergamo in twijfel

Waar Atalanta Bergamo over het algemeen veel lof krijgt over recente prestaties in de Serie A en ook in de Champions League, is Andrea Agnelli zeer kritisch. De voorzitter van Juventus vraagt zich af of de ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer het wel verdiend om in het miljardenbal te spelen.

Door de zeer knappe derde plaats in de competitie van vorig seizoen haalde Atalanta voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League. Na de 4-1 thuiszege op Valencia in de achtste finales heeft de ploeg uitstekende papieren om zich bij de laatste acht te scharen. “Ik heb heel veel respect voor de prestaties van Atalanta Bergamo”, zegt Agnelli tijdens een toespraak bij de FT Business of Football Summit in Londen. “Maar is het correct of niet dat ze zonder internationale historie en dankzij één goed seizoen directe toegang hadden tot het belangrijkste Europese clubtoernooi?”

“Dan denk ik aan AS Roma. Zij hebben de afgelopen jaren eraan bijgedragen dat Italië zijn plek in de bovenste regionen van de coëfficiëntenlijst heeft behouden. Nu hadden ze één zwak seizoen en staan ze meteen buitenspel”, vervolgde de preses. “Met financiële schade als gevolg. We moeten de kosten die dergelijke clubs maken in het oog houden. Dus moet Atalanta dan maar minder kans maken om te spelen op het hoogste niveau? Het antwoord op deze vraag heb ik niet, ik wil een transparant proces opzetten om tot dergelijke beslissingen te komen.” 

Agnelli geldt als een van de grootste voorstanders van een ‘gesloten’ systeem met promotie en degradatie tussen Europese toernooien. Na de volgende cyclus van tv-contracten (2021-2024) kan de opzet van de Europese toernooien weleens heel anders zijn. Vorig jaar lekte er al een plan uit waarin staat dat de Champions League vanaf 2024 zal worden afgewerkt met vier poules van acht clubs, waarvan de topvier zich plaatst voor de knock-outfase. De topzes van elke groep is in die variant zeker van deelname in het nieuwe seizoen. Mede vanwege de weerstand hiertegen staan de besprekingen hierover momenteel op een laag pitje.

Heeft hij een punt?

  • Toch wel
  • Nee, wat een onzin
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie