PSG bereikt bekerfinale aan de hand van ontketende Mbappé

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain naar de finale van de Coupe de France geleid. Tegen Olympique Lyon zorgt hij met drie doelpunten, na een vroege achterstand, voor een overtuigende overwinning.

Mbappé vestigde in Lyon de aandacht op zich met een schitterend doelpunt in de zeventigste minuut. Hij ontving de bal twintig meter voor de middenlijn, speelde met een dubbele schaar zijn eerste tegenstander uit en sprintte dan vanaf links met de bal aan de voet richting het doel. Na een kapbeweging in het strafschopgebied schoot de 21-jarige Fransman raak in de korte hoek.

Al voor deze fraaie solo hielpMbappé zijn ploeg door na een kwartier een snel antwoord te verzorgen op de 1-0 van Martin Terrier die drie minuten eerder viel. Na een uur zorgde een overtreding van Fernando Marçal, die daarmee zijn tweede gele kaart pakt én een penalty veroorzaakde, voor de beslissing. Neymar schoot vanaf de stip raak en de wereldgoal van Mbappé zorgt voor de nekslag. Pablo Sarabia deelde daarna met de vierde goal in de feestvreugde, alvorens Mbappé zijn droomavond compleet maakte met een hattrick: 1-5.

In de finale van de Coupe de France neemt PSG het op tegen Saint-Étienne of Stade Rennes. Daarmee lonkt voor de ploeg van Thomas Tuchel revanche voor vorig jaar, toen Rennes na strafschoppen te sterk bleek in de eindstrijd. Saint-Étienne werkt donderdag (aftrap 20.55 uur) in eigen huis de halve finale tegen Rennes af.

Vind jij deze wedstrijden leuk om te volgen?