Oranje Leeuwinnen laten kansen liggen bij rentree Martens

Foto: Oranje Leeuwinnen laten kansen liggen bij rentree Martens

De Oranje Leeuwinnen hebben woensdagavond op het Tournoi de France tegen Brazilië doelpuntloos gelijkgespeeld. Het duel, waarin Oranje de betere kansen had,  stond in het teken van de rentree van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt.

Tijdens de eerste editie van het toernooi begon Oranje tegen de Braziliaanse vrouwen. In Valenciennes stonden Martens en Van der Gragt na lang blessureleed weer aan de aftrap. Voor Martens was het zelfs voor het eerst sinds de verloren WK-finale van afgelopen zomer. Een teenblessure had haar sindsdien aan de kant gehouden. Van der Gragt deed in september in een EK-kwalificatieduel voor het laatst mee en is weer helemaal hersteld van knieklachten.

Bondscoach Wiegman had van tevoren al aangekondigd tijdens het toernooi te gaan experimenteren. Dat was te zien aan de basisopstelling, gezien Lineth Beerensteyn werd geposteerd als rechtsback.
In de eerste helft had Nederland de overhand en veelvuldig balbezit. Een geblokt schot van Vivianne Miedema, een schot net naast van Jackie Groenen en een mistrap van Shanice van de Sanden in kansrijke positie leverden allemaal geen doelpunt op. Van de Brazilianen, met routiniers Marta (34) en Formiga (42) in de gelederen, werd in aanvallende zin nauwelijks iets vernomen.

Waar de kansen voor rust niet enorm waren voor Nederland, was dat na rust zeker zo. Sherida Spitse schoot over en Miedema naast. De twee grootste kansen waren voor Van de Sanden, maar beide mogelijkheden werden niet benut. Mede door goed keeperswerk van de Braziliaanse Natascha bleef het dus bij 0-0.

Nederland speelt later nog tegen Canada en Frankrijk. De Franse ploeg had eerder vandaag met 1-0 gewonnen van Canada. Het Tournoi de France staat voor Nederland in het teken van de Olympische Spelen. Omdat de formatie van Wiegman in de EK-kwalificatieduels nauwelijks tegenstand krijgt en al zeker lijkt van een ticket voor 2022, is het sterk bezette oefentoernooi een welkome test. Het is alleen de vraag of Nederland heel veel is opgestoken van het eerste duel.

Terecht gelijkspel?

  • Jawel
  • Nee, Oranje was beter
73+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie