‘Ronald Koeman betrokken bij ingrijpende constructie’

Foto: ‘Ronald Koeman betrokken bij ingrijpende constructie’

Is EURO 2020 tóch het laatste kunstje van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal. Het Spaanse roddelmedium Don Balón schrijft dat de Oranje-fans daar serieus rekening mee moeten houden.

Koeman werd eerder dit seizoen al benaderd om Ernesto Valverde op te volgen bij FC Barcelona, maar de Nederlander weigerde dit uit loyaliteit naar de KNVB toe. De clubleiding in Catalonië koos vervolgens voor Quique Setién als nieuwe hoofdtrainer. In zijn meerjarige verbintenis is wel een optie opgenomen waardoor de samenwerking in de zomer stopgezet kan worden.

Het Spaanse medium noemt dit een serieuze optie. Setién heeft vooralsnog relatief weinig bereikt met FC Barcelona en dus groeit de onvrede alweer, zeker na de verloren Clásico in Madrid (2-0). De oefenmeester zal de komende maanden in zowel LaLiga als de Champions League voor zijn baan moeten strijden. Mocht de conclusie negatief blijven, dan komt Koeman wellicht toch weer in beeld.

Koeman is om talloze redenen interessant voor de Catalanen. Allereerst heeft hij natuurlijk een verleden in Camp Nou als speler, maar hij heeft er ook een woning en hij heeft een clausule die een soepele overgang mogelijk kan maken na EURO 2020. Daar komt nog eens bij dat de Oranje-bondscoach Frenkie de Jong al kent, één van de beoogde sterren van het ‘nieuwe’ Barcelona.

Koeman alsnog naar FC Barcelona?

  • Ja, waarom niet?
  • Nee, dat gaat niet gebeuren
783+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie