Zlatan voorbeeld voor gretige Haaland: “Hou van zijn mentaliteit”

Foto: Zlatan voorbeeld voor gretige Haaland: “Hou van zijn mentaliteit”

Erling Braut Haaland verrast vriend en vijand door bij Red Bull Salzburg en nu voor Borussia Dortmund goal na goal te produceren. De Noorse topschutter spiegelt zichzelf aan een andere topspits, die qua karakter en uitstraling zo’n beetje zijn tegenpool is.

De 19-jarige Haaland droomt van een carrière zoals Zlatan Ibrahimovic en prijs de Zweedse routinier. “Ik hou van de mentaliteit van Ibrahimovic en hoe hij op een andere manier tegen dingen aankijkt”, zegt Haaland over de aanvaller van AC Milan in een interview met FourFourTwo. “Ik denk dat Ibrahimovic dat enorme zelfvertrouwen altijd al heeft gehad, maar dat is slechts mijn mening. Ik vind het ook knap dat hij van de ene naar de andere club gaat, in een ander land. Dat is niet altijd makkelijk, maar hij gaat dan vanaf het begin gewoon verder met het maken van doelpunten. Daar mag ik graag naar kijken.”

Haaland ziet een aantal overeenkomsten tussen hem en de 38-jarige Ibrahimovic. “We spelen allebei als aanvaller en zijn allebei lang. Er zijn echter wel verschillen in onze manier van spelen, waardoor het moeilijk is om een vergelijking te trekken. Ik ben nu eenmaal wie ik ben.” Haaland kent een sensationele start in Dortmund, met twaalf treffers in zijn eerste negen duels voor Die Borussen.

Haaland werd in de transferwindow als speler van Salzburg ook gelinkt aan onder meer Real Madrid en Manchester United. De interesse van verschillende topclubs streelt zijn ego. “Het is altijd leuk als clubs belangstelling tonen. Dat betekent dat je goed bezig bent als speler.” Een hereniging met Ole Gunnar Solskjaer bleef dus uit, al blijft het respect van Haaland richting de manager van Manchester United groot. “Hij heeft mij veel geholpen toen ik als jonge speler binnenkwam bij Molde FK. Solskjaer was zelf een goede afmaker en gaf mij veel bruikbare tips op het gebied van afwerken. Hij is zeker belangrijk geweest voor mijn loopbaan.”

Zie jij Haaland een zelfde soort carrière hebben als Zlatan?

  • Nog beter zelfs!
  • Vergelijkbaar
  • Nee, dat denk ik niet
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie