BREAKING: FC Den Bosch krijgt definitief drie punten in mindering

Foto: BREAKING: FC Den Bosch krijgt definitief drie punten in mindering

FC Den Bosch dreigt zes punten in mindering te krijgen. De licentiecommissie van de KNVB wil de club straffen voor het niet voldoen aan de normstellingen die de voetbalbond FC Den Bosch oplegde om de eigen wankele financiële situatie te verbeteren.

Dat weet het Algemeen Dagblad maandagochtend te melden. “FC Den Bosch is het absoluut niet eens met het oordeel van KNVB en is daartegen al in beroep gegaan. De hele zaak speelde zich tot dusver achter gesloten deuren af”, zo klinkt het.

“FC Den Bosch is inmiddels een lobby gestart om zich tegen het besluit van de licentiecommissie verzetten. De club wil proberen de gewraakte regelgeving van de KNVB op de agenda van de algemene ledenvergadering van de Coöperatie Eerste Divisie en de Eredivisie CV te krijgen”, aldus het AD.

“FC Den Bosch staat op dit moment tiende in de Keuken Kampioen Divisie met 41 punten uit 28 wedstrijden. De club is nog volop in de race om een plaats in de play-offs om promotie naar de eredivisie. Met een puntenstraf zou FC Den Bosch ver achterop raken in die strijd”, zo klinkt het.

UPDATE:

Het beroep van FC Den Bosch tegen het besluit van de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal van 12 december 2019 is afgewezen. Dat betekent dat de daarin opgelegde sanctie van drie wedstrijdpunten in aftrek op de ranglijst nu definitief is geworden. Dat meldt de KNVB maandagmiddag. Omdat er tegen uitspraken van de beroepscommissie geen verder beroep mogelijk is, is de opgelegde sanctie definitief geworden.

Terecht?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
47+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie