Vinícius Júnior stoot Messi van troon: ‘Hij verdient dit’

Foto: Vinícius Júnior stoot Messi van troon: ‘Hij verdient dit’

Na afloop van de Clásico kreeg aanvaller Vinícius Júnior veel positieve kritieken, zo ook van Zinedine Zidane. In de tweede helft was de Braziliaan goed voor de openingstreffer van de wedstrijd.

“Hij verdient het om zo’n belangrijke treffer te maken tegen zo’n grote tegenstander”, aldus Zidane na de wedstrijd tegenover Marca. “Vinícius was niet alleen goed aan de bal, maar verrichte ook zijn defensieve arbeid. Dat wil ik graag uitlichten, want daar begint alles mee.” Door zijn treffer kroonde de Braziliaan zich tot jongste doelpuntmaker deze eeuw in een Clásico, hij is namelijk 19 jaar en 233 dagen oud. Dit record pakt hij overigens af van Lionel Messi, hij was 19 jaar en 259 dagen oud. De Argentijn maakte destijds, in 2007, echter wel een hattrick.

“Na rust speelden we heel, heel sterk. Ik ben ook blij dat we de ‘nul’ hebben gehouden. Thibaut Courtois keepte fenomenaal”, aldus de Franse oefenmeester. Mariano Díaz, die nauwelijks speelt, was verantwoordelijk voor de 2-0. “Iedereen is blij voor hem, omdat hij weinig speelt. Het is echt niet makkelijk voor hem geweest.”

Na rust werd FC Barcelona overlopen door Real Madrid, dit zag Quique Setién ook. “In de eerste helft speelden we nog goed, maar daarna niet meer. Zij zetten hoog druk en wij konden daar niet onderuit voetballen. We wilden snel combineren, maar Real voorkwam dat. Dit is een teleurstellend resultaat, maar het is niet het einde van de titelstrijd. Er is nog een lange weg te gaan.”

Gaat Vinícus Júnior slagen bij Real Madrid?

  • Ja
  • Nee
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie