‘Ajax gebruikt miljoenen mogelijk toch voor Eredivisie-deal’

Foto: ‘Ajax gebruikt miljoenen mogelijk toch voor Eredivisie-deal’

Ajax heeft Hakim Ziyech aan Chelsea verkocht en dus moet de club voor volgend seizoen op zoek naar een vervanger. Calvin Stengs steekt momenteel niet in een bloedvorm bij AZ, maar Voetbal International ziet wel degelijk kansen voor de 21-jarige linkspoot.

Ook VI constateert dat Stengs de laatste maanden een opvallend laag rendement heeft. “Maar als we samen met Opta wat verder de cijfers in duiken, zien we dat Stengs nog altijd bij nagenoeg even veel doelgevaar betrokken is als in zijn periode van hoogvorm. In de onderstaande tabellen hanteert Opta zogeheten ‘voortschrijdende gemiddeldes’ over periodes van tien wedstrijden (berekend per 90 minuten).”

Ziyech zit in verhouding tot Stengs nog altijd in ‘de buitencategorie’. Maar constateert het weekblad ook in een digitale analyse: “Maar als we Opta de cijfers van de huidige Stengs laten vergelijken met de Eredivisie-statistieken van Ziyech op exact dezelfde leeftijd, zien we opeens dat de twee lefties al behoorlijk meer gelijkenissen met elkaar beginnen te vertonen.”

Tot slot schrijft VI: “De aanschaf van het Braziliaanse aanvalstalent Antony (minstens 15,75 miljoen euro) betekent dat Ajax al een serieus bedrag voor een stijf linksbenige aanvaller neer zal tellen komende zomer. Toch leert een diepere duik in de Opta-cijfers ons dat Stengs ondanks een periode van mindere vorm op basis van zijn kwaliteiten en productiviteit nog niet afgeschreven mag worden als eventuele opvolger van Ziyech in Amsterdam.”

Zou je dat toejuichen?

  • Ja
  • Nee
1356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie