Alonso redt op de valreep een punt voor ploeterend Chelsea

Chelsea heeft na de stevige Champions League-nederlaag tegen Bayern München, ook in de Premier League een volgende tik geïncasseerd. Tegen  Bournemouth werd voor de vijfde keer in de laatste zes wedstrijden puntenverlies geleden door The Blues

Chelsea draaide de laatste tijd al uiterst moeizaam. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werd er slechts één gewonnen door de ploeg van Frank Lampard. Zo moest Hakim Ziyech, die komende zomer zijn entree maakt op Stamford Bridge, ook langzaam maar zeker vrezen Champions League-voetbal mis te lopen volgend seizoen. Een groot voordeel voor Chelsea is wel dat de vijfde plaats door de Financial Fair Play-straf voor Manchester City in Engeland nu ook recht geeft op een ticket voor het miljardenbal.

In Bournemouth waren de eerste kansen allemaal voor de thuisploeg. Philip Billing liet tot twee keer toe na The Cherries op voorsprong te zetten. Chelsea kwam vervolgens beter in de wedstrijd en nam in de 33ste minuut de leiding. Uit een voorzet van Reece James raakte Olivier Giroud met een acrobatische inzet nog de lat, maar in de rebound was het wel raak via Marcos Alonso.

Bournemouth vocht knap terug en kwam in de 54ste minuut op gelijke hoogte. Uit een corner van Ryan Fraser kopte Jefferson Lerma de bal voorbij Willy Caballero, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Kepa Arrizabalaga. Caballero moest in de 57ste minuut al opnieuw vissen. Invaller Michy Batshuayi leek voor de gelijkmaker te zorgen, maar de treffer van de Chelsea-spits werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. De druk van Chelsea hield vervolgens aan. Het was wachten tot het misging voor Bournemouth en dat gebeurde in de 85ste minuut. Met een kopbal scoorde Alonso opnieuw uit een rebound, waarmee hij de eindstand op 2-2 bepaalde.

Chelsea moet vrezen dat concurrenten Manchester United en Tottenham Hotspur zondag inlopen. Het Bournemouth van Nathan Aké (basisspeler) en Arnaut Danjuma Groeneveld (geblesseerd) heeft hele andere zorge en beschikt over een marge van twee punten ten opzichte van de rode streep.

Denk je dat Chelsea volgend seizoen in de Champions League speelt?