Bayern-supporters zorgen voor bizar einde van droommiddag Zirkzee

Foto: Bayern-supporters zorgen voor bizar einde van droommiddag Zirkzee

Joshua Zirkzee kan terugkijken op een geweldig basisdebuut voor Bayern München. De 18-jarige spits vond het net en had een aandeel in twee andere doelpunten van Der Rekordmeister, dat een voetbalshow gaf op bezoek bij 1899 Hoffenheim. Helaas werd de middag daarna verstierd door een actie van de meegereisde fans van Bayern. Hierna volgde een onwerkelijk statement van beide teams.

Het was voor zaterdag de vraag hoe Bayern-trainer Hans-Dieter Flick het gemis van Robert Lewandowski zou gaan opvangen. De Poolse spits raakte in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (0-3 zege) geblesseerd aan zijn scheenbeen en moet ongeveer een maand toekijken. Flick koos tegen Hoffenheim voor de achttienjarige Zirkzee, die daarmee zijn basisdebuut maakte. Om hem heen stonden Thomas Müller, Serge Gnabry en Philippe Coutinho.

 Zirkzee kende een droomstart in de Rhein-Neckar-Arena. Al in de tweede minuut had de jonge aanvaller een aandeel in de openingstreffer van Bayern. Zirkzee speelde Müller vrij met een goede pass en de routinier vond op zijn beurt Gnabry, die via doelman Oliver Baumann raak schoot. Vijf minuten later was het weer raak. Zirkzee werd van de bal gezet, waarna Joshua Kimmich vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde voor 0-2.

Het mooiste moment moest voor Zirkzee echter nog komen. Gnabry had alle ruimte aan de rechterkant en gaf voor. Müller miste de bal, maar achter hem stond Zirkzee. De Nederlander nam aan, draaide weg en schoot raak. Voor Zirkzee was het al zijn derde doelpunt in de hoofdmacht van Bayern. De bezoekers waren oppermachtig, terwijl eerder deze maand nog met 4-3 werd gewonnen in het toernooi om de DFB-Pokal.

Bayern zette de dominantie tegen Hoffenheim vervolgens nog veel meer kracht bij. Coutinho, bij wie de afgelopen weken in Duitse media vraagtekens werden gezet vanwege zijn vorm, scoorde twee keer. Na ruim een half uur belandde een van richting veranderd schot van de Braziliaan in het doel en vlak na rust schoot de spelmaker op aangeven van Müller binnen. Alle spanning was verdwenen, maar Bayern ging vrolijk verder met scoren. Coutinho was ook de initiator van de zesde goal. Hij speelde invaller Corentin Tolisso aan, die de tevens ingevallen Leon Goretzka vond. Met een bekeken tikje werkte de middenvelder de bal binnen.

De wedstrijd werd daarna verstierd door supporters van Bayern, ondanks de riante voorsprong. Net als vorige week door fans van Borussia Mönchengladbach waren het deze keer aanhangers van Bayern en Borussia Dortmund, dat speelde tegen SC Freiburg, die kwetsende teksten en spreekkoren lieten zien en horen over Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp. Hoffenheim besloot eerder om fans van BVB niet meer toe te laten in hun stadion. Onder anderen Flick liep daarna woedend naar de eigen fans toe, maar na een korte hervatting hielden de protesten tegen Hopp aan. Scheidsrechter Christian Dingert besloot de wedstrijd daarna stil te leggen.

Ook voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en directeuren Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic probeerden de fans tot de orde te roepen. Hopp wordt in Duitsland bekritiseerd door supportersgroeperingen van andere clubs omdat hij van een kleine club als Hoffenheim met veel geld een subtopper heeft gemaakt. De wedstrijd ging na een langere onderbreking op een bizarre manier verder. De ploegen bleken in de catacomben te hebben afgesproken de bal enkel nog naar elkaar te zullen overspelen, met nog een minuut of dertien op de klok als statement tegen de actie van de Bayern-fans onder luid applaus van de andere aanwezigen. Wat een feestelijke middag had moeten worden voor Bayern en Zirkzee, eindigde op een werkelijk bizarre wijze. De stand bleef 0-6.

Moet Bayern zwaar gestraft worden door de actie van de fans?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
6+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
12+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
12+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
38+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
188+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
61+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
36+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
84+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
308+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
33+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
277+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
747+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
295+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
749+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
76+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
128+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
453+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
54+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie