TRANSFERUURTJE: Bliksemtransfer Haaland, Suárez heeft nieuws voor Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Bliksemtransfer Haaland, Suárez heeft nieuws voor Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Luis Suárez heeft al een paar keer gezegd dat hij zijn carrière best af wil sluiten in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax. Vooralsnog staat de Uruguayaan echter nog onder contract bij FC Barcelona… en hij is niet van plan om Catalonië in de nabije toekomst te verlaten. In een interview met RAC1 vertelt de goalgetter: “Ik ben hier heel erg gelukkig en mijn familie ook. Ik zit bij een club waar ik altijd al heb willen zijn en voel me uitstekend op mijn gemak. Maar, ik hoef de beslissing niet te nemen. De club weet hoe ik erin sta, ik wil hier doorgaan. Er is mij nog helemaal niets verteld, maar dat hoeft ook niet, want ik heb een doorlopend contract.” Suárez ligt nog tot medio 2021 vast in het Camp Nou-stadion: “En als ik volgend seizoen zestig procent van de wedstrijden speel, dan wordt dat automatisch met één jaar verlengd.”

Het is geen geheim meer dat André Onana in de aankomende zomertransferperiode vertrekt bij Ajax. Voor aanvang van het huidige voetbalseizoen had hij al de mogelijkheid om een mooie stap te zetten, maar toen vond hij het nog te vroeg. Nu is het echter wél tijd om de benen te nemen. Volgens de Engelse media is vooral Chelsea concreet geïnteresseerd in een samenwerking met de Kameroener. Kepa Arrizabalaga heeft afgedaan bij oefenmeester Frank Lampard, die de laatste tijd voor de al weer 38 jaar oude goalie Willy Caballero kiest tussen de palen. De Spanjaard moet in de aankomende zomer vervangen worden. Naar verluidt heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars echter eurotekens in de ogen gekregen, en terecht! Chelsea betaalde liefst 80 miljoen euro aan Athletic Bilbao voor Kepa, en waarom zou Onana veel minder waard zijn dan de Spanjaard? Volgens de laatste geluiden uit Engeland zet Ajax in ieder geval in op een transferprijs van 60 miljoen euro.

Buitenland:

Bij Borussia Dortmund toont Erling Haaland week in week uit aan een absoluut fenomeen te zijn. De negentienjarige Noor speelt eigenlijk pas een maandje in het Signal Iduna Park, maar zou in de aankomende zomer al een nieuwe stap kunnen zetten. En zijn werkgever heeft wat dit betreft eigenlijk maar heel erg weinig in de melk te brokkelen. Haaland maakte voor het geringe bedrag van 20 miljoen euro de overstap van Red Bull Salzburg naar Dortmund en Marca weet dat de beleidsbepalers van BVB schoorvoetend akkoord zijn gegaan met één belangrijke eis van de goalgetter: hij heeft nu een afkoopsom in zijn contract staan ter waarde van 75 miljoen euro. En dat bedrag is natuurlijk wel te betalen door de ‘groten der aarde’.

Er was een periode dat Mark van Bommel als oefenmeester van PSV maar weinig fout kon doen: de inmiddels ontslagen coach van de Eindhovenaren werd zelfs in verband gebracht met Bayern München. Sören Lerby, die voor Der Rekordmeister uitkwam, ziet de trainer alsnog aan de slag gaan in de Allianz Arena. In gesprek met De Telegraaf zegt hij: “Ik ken Uli Hoeness goed en Mark staat er bij FC Bayern nog altijd geweldig goed op. Hij is aanvoerder geweest en een echte winnaar. Daarom ben ik er zeker van dat hij echt wel terugkomt. Vooral ook, omdat hij in Eindhoven erg veel zal hebben geleerd. Er is ook niks aan de hand, want iedere trainer wordt aangesteld om uiteindelijk te worden ontslagen.”

Zie jij Haaland snel een nieuwe transfer maken?

  • Ik wel
  • Ik niet
643+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie