Go Ahead Eagles stelt Van Wonderen aan als hoofdtrainer

Foto: Go Ahead Eagles stelt Van Wonderen aan als hoofdtrainer

Aankomend seizoen is Kees van Wonderen de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. De oefenmeester is daarmee de opvolger van Jack de Gier.

Tot eind vorig jaar was Van Wonderen nog een van de assistent van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Echter vertrok hij vanwege de wens om op eigen benen te willen staan. Vervolgens was hij even in beeld bij zijn voormalige club NAC Breda, echter kwam dit niet tot een samenwerking.

Afgelopen zomer stelde Go Ahead Eagles nog Jack de Gier aan. Hij nam de honneurs over van John Stegeman, hij vertrok namelijk naar PEC Zwolle. Het contract van De Gier liep voor een jaar en wordt dus niet verlengd door de club uit Deventer. “Jack kon zich revancheren na een moeilijk seizoen bij NEC; wij hielden richting volgend jaar de opties open. Voor beide partijden heeft dat zo uitgepakt, waardoor we zonder hard feelings en met volle focus het seizoen gaan afmaken”, aldus technisch directeur Paul Bosvelt.

“Ik heb het hier goed naar mijn zin en had ook zeker door gewild. Maar de clubleiding heeft uitgelegd dat ze op bepaalde vlakken andere ideeën hebben, en dat heb ik te respecteren. Zo gaat het in het voetbal. Nu gaat ook weer de focus op de belangrijkste fase van het seizoen”, realiseert Jack de Gier zich.

Kees van Wonderen, die nog samen speelde bij Feyenoord met Bosvelt, heeft zin in zijn nieuwe job. “Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien.”

Een risico om zo’n onervaren trainer aan te stellen?

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie