United ruim langs Club Brugge, Inter en Sevilla door

Manchester United heeft donderdagavond geen fout gemaakt in de Europa League. Na het gelijkspel in België (1-1) rekende de Engelse topclub in eigen huis simpel af met Club Brugge: 5-0.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zorgde na ruim twintig minuten voor een hoofdrol. De Nederlander constateerde een handsbal van Simon Deli en besloot de rode kaart te tonen. De VAR probeerde hem nog op andere gedachten te brengen, maar de leidsman hield voet bij stuk en bleef bij rood. Bruno Fernandes bleef ondertussen koel en benutte de strafschop: 1-0.

Met dit voordeel op zak maakte United het karwei simpel af. Odion Ighalo en Scott McTominay beslisten het duel nog in de eerste helft. Fred maakte er ook nog 4 en 5-0 van in de eindfase.

Inter en Sevilla maken geen fout

Internazionale en Sevilla hebben donderdagavond gedaan wat het moest doen. De Italiaanse topclub won ondanks een achterstand met 2-1 van Ludogorets Razgrad, na in Bulgarije al met 0-2 te hebben gewonnen. Sevilla had dankzij het 1-1 gelijkspel bij CRF Cluj voldoende aan 0-0 in de return, met dus wéér geen goal voor Luuk de Jong.

Overige uitslagen:

Benfica – Shakhtar Donetsk 3-3 (4-5 over twee duels)

61+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”