Sevilla-middenvelder Gudelj legt bestrijdingsrecept Getafe uit

Foto: Sevilla-middenvelder Gudelj legt bestrijdingsrecept Getafe uit

Ajax moet vanavond tegen Getafe proberen om minstens twee doelpunten te maken. Een lastige opgave, zeker als de Spanjaarden zélf nog scoren. Dan moeten de Amsterdammers namelijk vier doelpunten maken. Nemanja Gudelj, die met Sevilla dit seizoen tweemaal won van Getafe, weet wat Ajax moet doen om de tegenstander te bestrijden.

De voormalig middenvelder van Ajax speelde afgelopen weekend mee met Sevilla toen het met 0-3 won van Getafe. Zijn club Sevilla lijkt dus duidelijk in staat om de krachten van Getafe te bestrijden en te profiteren van de zwaktes. In gesprek met Ajaxshowtime legt hij uit waar Ajax gebruik van moet maken.

“Waar ze moeite mee hebben, en dat is gebleken, is wanneer ze tegenover een team staan dat min of meer dezelfde speelstijl toepast”, analyseert Gudelj. “Dus een team dat speelt met veel strijd, een team dat aandacht besteedt aan de tweede bal en altijd aan hun restverdediging denkt.”

Ook in aanvallend opzicht kan Ajax de Spanjaarden eenvoudig bedwingen. “Getafe is een team dat heel compact verdedigt. Wanneer ze de bal veroveren, dan spelen ze de lange bal op de spits, zodat de lopers kunnen aansluiten. Wanneer je zelf compact staat en geen ruimte geeft aan die lopers, heb je zeventig procent van hun aanvallende kwaliteiten weggehaald”, aldus Gudelj.

Gaat Ajax van Getafe winnen?

  • Ja, Ajax gaat alsnog door
  • Nee, dat redden ze niet
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie