Guardiola gekraakt bij Ziggo Sport: “Maakt rare beslissingen qua opstellingen”

Foto: Guardiola gekraakt bij Ziggo Sport: “Maakt rare beslissingen qua opstellingen”

Pep Guardiola heeft vanavond een aantal verrassingen doorgevoerd in de basis van Manchester City op bezoek bij Real Madrid. Zo beginnen steraanvallers Sergio Agüero en Raheem Sterling op de bank. Analist Khalid Boulahrouz is kritisch op de Spaanse manager.

Guardiola heeft in zijn vier jaar bij City nog nooit de halve finales van het miljardenbal bereikt. Volgens Boulahrouz is de oefenmeester zelf de mede verantwoordelijk. “City speelt onder Guardiola natuurlijk goed voetbal, maar waar ik Guardiola op betrap is dat hij vooral in de belangrijke fases toch wel rare beslissingen maakt qua opstellingen”, zo zegt de voormalig verdediger voor de wedstrijd bij Ziggo Sport. “Zo heb ik in het verleden een keer gezien dat hij als trainer van Barcelona tegen Real Madrid Dani Alves opeens als rechtsbuiten neerzette.”

Boulahrouz geeft toe dat de Engelse grootmacht ook ‘een beetje pech’gehad heeft, zoals vorig seizoen in het treffen met Tottenham Hotspur. Het passeren van Agüero vanavond verbaast de oud-international. “Opvallend is natuurlijk dat Agüero op de bank wordt gehouden in plaats van Gabriel Jesus. Agüero is natuurlijk de man die de doelpunten moet maken, maar hij is de laatste tijd niet echt in vorm. Daarom mag Gabriel Jesus het vanavond doen. Sterling komt net terug van een hamstringblessure, dus ik denk dat het voor hem nog net te vroeg is”, stelt Boulahrouz.

Eens?

  • Ja hoor
  • Niet echt
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie