Wijnaldum spreekt zich uit over terugkeer naar Nederland

Foto: Wijnaldum spreekt zich uit over terugkeer naar Nederland

De kans is zeker niet uitgesloten dat Georginio Wijnaldum ooit terugkeert op de Nederlandse velden. De middenvelder van Liverpool denkt dat zijn carrière wellicht wordt afgelopen bij één van zijn oude clubs (Feyenoord, PSV of Sparta Rotterdam). Een terugkeer op korte termijn is echter niet aan de orde.

“Ik zie mezelf wel terugkeren naar Feyenoord, PSV of Sparta Rotterdam”, zegt de sterkhouder van The Reds in gesprek met RTV Rijnmond.

Voor Wijnaldum begon het ooit allemaal in de jeugdopleiding van Sparta. “Ik kijk wel eens naar Sparta en dan denk ik: Zo, het zou wel mooi zijn als ik daar in mijn laatste jaren speel. In Nederland heb ik bij drie clubs gespeeld en aan alle drie heb ik een heel goed gevoel aan over gehouden. Maar je kan er maar één kiezen.”

Wijnaldum wil echter niet op loze beloftes doen. “Ik leer ook van andere spelers. Ruud van Nistelrooij had ooit de belofte gedaan om terug te keren (bij PSV.), maar op latere leeftijd wilde hij dat niet meer”, zo geeft hij als voorbeeld. “Wat ik nu meemaak is uniek. Je wil op het hoogste niveau spelen en prijzen pakken. Net als Clarence Seedorf. Mijn droom is om net zolang fit te blijven. Net als hij, Zlatan Ibrahimovic of Cristiano Ronaldo. Ik wil tot mijn 38ste op hoog niveau spelen.”

Bij Liverpool gaat het Wijnaldum al een behoorlijke tijd voor de wind. Toch waren er ook tijden in zijn loopbaan dat hij het plezier volledig verdwenen was. “Ik had het écht niet naar mijn zin”, doelt de middenvelder op zijn periode bij PSV, waar hij een periode als vleugelaanvaller werd gebruikt. “Waarom doe ik het eigenlijk nog?’, dacht ik. Wil ik het nog wel? Maar het is nooit zo ver gekomen. Ik heb er wel over nagedacht, maar ik dacht ook: Wat ga ik doen als ik werkelijk stop? Ik had eigenlijk geen plan B.”

De verbintenis van ‘Gini’ bij de Premier League-koploper loopt volgend jaar af en is nog steeds niet verlengd. De kans dat dit nog wel gaat gebeuren bestaat zeker, maar recent kwam het gerucht dat Liverpool wil gaan doorselecteren. Geopperd werd om Wijnaldum te vervangen door Marcelo Brozovic, die momenteel bij Internazionale speelt.  

Zie jij Wijnaldum zijn loopbaan in Nederland afsluiten?

  • Zeker!
  • Denk het niet
968+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
61+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
58+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
573+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
339+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
367+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
358+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
39+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
123+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
433+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
649+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
273+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
641+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
408+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1524+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie