“Die ploeg kan je wat dat betreft wel met Ajax vergelijken”

Foto: “Die ploeg kan je wat dat betreft wel met Ajax vergelijken”

Matthijs de Ligt treft met Juventus Olympique Lyon bij de laatste zestien in de Champions League. De verdediger speelde met Ajax nog tegen de Fransen en verwacht zeker geen makkelijk opgave.

Woensdag wacht in Frankrijk het heenduel. De Ligt kent de tegenstander inmiddels behoorlijk goed. “Twee van mijn ploeggenoten van het Nederlands elftal spelen daar, Kenny Tete en Memphis Depay. Daarnaast speelde ik met Ajax tegen Lyon, dus ik ken het stadion en de club”, vertelt hij op de website van de UEFA.

Ondanks het gemis van Memphis slaat De Ligt Lyon hoog aan. “Het is een sterke ploeg, met veel jonge spelers. Wat dat betreft zijn ze te vergelijken met Ajax: ze kunnen altijd rekenen op jonge talenten die zich willen doorontwikkelen”, aldus de Oranje-international. “Memphis is een fantastische speler, hij is zeer moeilijk te bespelen. Maar Lyon is ook zonder hem gewoon een goede ploeg, en daar moeten we op voorbereid zijn.”

De Ligt bespreekt in het interview ook zijn jeugdjaren als voetballer. “Tot mijn vijftiende was ik een spelmaker. Ik stond altijd op het middenveld, scoorde zo nu en dan, of gaf een assist. Maar toen vertelden ze mij dat het voor mijn carrière beter zou zijn als ik verdediger zou worden”, legt De Ligt uit. “In het begin dacht ik: ik speel niet graag als verdediger. Maar nu realiseer ik me dat mijn tijd als middenvelder me heel erg heeft geholpen. Ik ben niet bang voor één-tegen-één-situaties, dat is iets wat ik bij Ajax heb geleerd.”

Maakt Lyon een kans tegen Juventus?

  • Zeker wel
  • Nauwelijks
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie