Huldiging Ajax bijna afgelast: ‘Derde keer hadden we moeten ingrijpen’

Foto: Huldiging Ajax bijna afgelast: ‘Derde keer hadden we moeten ingrijpen’

Volgens Het Parool was de huldiging van landskampioen Ajax vorig jaar bijna stilgelegd. De zogenaamde meters sloegen ver uit op het moment dat de vader van Abdelhak Nouri het podium betrad. 

Op dit moment dreigde ‘het trillingsprotocol’ op het Museumplein te worden overschreden. “Twee keer kort achter elkaar was het raak. Gelukkig bleef het daarbij. Bij een derde keer hadden we moeten ingrijpen. Drie gele kaarten is een rode voor de organisatie”, aldus Thomas Kuilboer namens de gemeente.

Zodra deze meter van de seismografische apparatuur in het rood komt te staan moet er volgens de afspraken in het trillingsprotocol worden ingegrepen door de organisatie op het Museumplein. Dit zorgt ervoor dat woonhuizen en de collectie van belangrijke musea niet beschadigd raken. “We werken met een grenswaarde van 1,2 millimeter per seconde. Dan moet er op het podium onmiddellijk actie worden ondernomen. bij 1,8 millimeter is het over en uit”, aldus Kuilboer.

Mocht Ajax ook dit seizoen weer kampioen worden, dan zijn de afspraken daar nu al voor gemaakt omtrent de huldiging. “De organisatoren weten dat zij op het Museumplein te maken krijgen met het trillingsprotocol. Daar houden zij rekening mee. Het mag gerust een feestje zijn, maar niemand moet het publiek gaan oproepen om met z’n alle te gaan springen”, verklaard Kuilboer.

Was jij op de hoogte van dit protocol?

  • Ja
  • Nee
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie