PSV buigt achterstand om in zege en blijft ongeslagen in Gelredome

PSV heeft de indrukwekkende reeks in het Gelredome voortgezet. Sinds de opening van het stadion verloor de Eindhovense formatie nog nooit een uitduel bij Vitesse en dat gebeurde ook zondag niet. Sterker nog: Ernest Faber boekte de derde opeenvolgende competitiezege door een 1-0 achterstand om te buigen naar 1-2.

In de eerste helft gebeurde er bar weinig in Arnhem. Voetballend hield het van beide kanten niet over en kansen waren op een paar vingers te tellen. Tot overmaat van ramp raakten beide ploegen ook nog eens een speler kwijt. Aan Vitesse-zijde moest topscorer Bryan Linssen naar de kant, waar Jorrit Hendrix zich gelijktijdig moest aflossen bij PSV.

Vroeg in de tweede helft nam PSV de leiding in Arnhem. Daniel Schwaab liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven door invaller Thomas Buitink, die op zijn beurt Tim Matavz in staat stelde om zijn oude werkgever pijn te doen: 1-0. PSV beklaagde zich nog wel over de valpartij van de Duitse verdediger, maar zowel scheidsrechter Danny Makkelie als de VAR constateerde geen overtreding.

De treffer van Matavz leidde een goede fase voor PSV in. De bezoekers kwamen langszij dankzij Sam Lammers, die vanaf elf meter raak mikte na een overtreding van Armando Obispo op Denzel Dumfries. De Vitesse-verdediger, nota bene gehuurd van PSV, ontsnapte overigens in de eerste helft aan een rode kaart na een harde charge op Lammers.

Kort na de gelijkmaker dacht PSV de leiding te nemen via Cody Gakpo, maar hij raakte de lat. In de 63ste minuut had de PSV-aanvaller alsnog succes. De aanval van de Eindhovenaren mocht ‘gewoon’ doorgaan van Makkelie en Gakpo maakte het op fraaie wijze af: 1-2. Daar bleef het ondanks kansen aan weerszijden ook bij.

Scoreverloop: 1-0 (50′) Tim Matavz, 1-1 (59′) Sam Lammers (strafschop), 1-2 (64′) Cody Gakpo