“Het doet pijn, als je je moeder huilend aan de telefoon hebt”

Foto: “Het doet pijn, als je je moeder huilend aan de telefoon hebt”

John van den Brom mist dit weekend het thuisduel van FC Utrecht met FC Twente. De trainer is geschorst naar aanleiding van zijn woede-uitbarsting in Tilburg en heeft het schikkingsvoorstel uit Zeist zonder morren geaccepteerd.

“Het heeft niet zoveel zin om te zeggen dat ik het niet had gezegd, want iedereen heeft het gehoord”, vertelt Van den Brom aan De Telegraaf. “Het feit blijft dat ik dingen heb geroepen, die niet horen. Daarvan ben ik me inmiddels wel bewust. Ook door heel veel mensen om me heen. Dan kijk je naar je gezin en familie.”

“Het doet pijn, als je je moeder huilend aan de telefoon hebt en ze tegen je zegt: ’Jongen, hou daar nou eens mee op. Ik heb het je al zo vaak gezegd. Dat hoort toch niet thuis op een voetbalveld.’ Als je moeder van tachtig dat zo tegen je zegt, dan komt het extra binnen. Ik was maandagochtend even bij mijn kleine nichtje van negen en die zegt dan ’John, jij hebt heel lelijke dingen gezegd op televisie.’ Dan weet je het wel.”

De Utrecht-trainer kent de ‘bekende voorbeeldfunctie’. “Daar hoort dit niet in thuis en dan is het ook wat gemakkelijker om de straf te accepteren. (…) Als er iets gebeurt, waar je geen recht op hebt, is dat voor mij moeilijk te accepteren. Maar het blijft dom. Ik ben 53 en uiteindelijk moet je een keer leren van je fouten. Dat heb ik nog steeds niet gedaan in dat opzicht.”

Leert hij het nu af?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
177+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie