Italiaanse pers opvallend mild: ‘Hij was naïef bij het penaltymoment’

Foto: Italiaanse pers opvallend mild: ‘Hij was naïef bij het penaltymoment’

Zondagavond stond de topper tussen Lazio en Internazionale op het programma in de Serie A. Stefan de Vrij, die tegen zijn oude club speelde, veroorzaakte een penalty die vervolgens door Ciro Immobile werd benut. Ondanks deze cruciale overtreding wordt de Nederlander niet afgemaakt door de Italiaanse pers.

Zo geeft Corriere dello Sport de verdediger een 5, maar schrijft het vooral goede momenten gezien te hebben. “Hij speelde een meesterlijke eerste helft, maar daarna kwam een kloon van De Vrij het veld in die niet bijzonder succesvol was.” Na de strafschop die hij veroorzaakte ging hij ook minder goed spelen, zo concludeert de krant.

Ondanks zijn fout geeft Eurosport de oud-Feyenoorder toch nog een voldoende: een 6. Mede door de omstandigheden waarin hij moest spelen, vanaf minuut één werd hij namelijk uitgefloten door de supporters van Lazio. “Het thuispubliek had het vanaf het eerste moment op hem gemunt. Het was een attente en bijna foutloze wedstrijd”, aldus Eurosport.

De Internazionale supporters, die ook konden stemmen, zijn minder te spreken over De Vrij. Op de website van Sky Sport Italia werd het optreden van de verdediger dan ook beoordeeld met een 5. Ook Fantacalcio sluit zich bij dit cijfer aan. Volgens het medium had De Vrij zijn tegenstander, Immobile, ‘onder controle, maar was naïef bij het penaltymoment.’ 

Ben jij het eens met de cijfers?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie