TRANSFERUURTJE: Overmars aan het werk, droomduo met Ziyech

Foto: TRANSFERUURTJE: Overmars aan het werk, droomduo met Ziyech

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax raakt Hakim Ziyech aan het einde van dit voetbalseizoen kwijt aan Chelsea, dat maximaal 44 miljoen euro overmaakt op de rekening van de Amsterdammers. De Marokkaan moet vervangen worden en volgens Corriere dello Sport heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars het een en ander in werking gezet. Antony komt over van São Paulo voor een totaalbedrag van 28,8 miljoen euro (inclusief bonussen), maar de Braziliaan kunnen we vermoedelijk zien als een vervanger voor iemand als zijn landgenoot David Neres, die hoogstwaarschijnlijk ook een stap wil zetten in de aankomende zomer. Ziyech is veel verfijnder als voetballer. De bovengenoemde Italiaanse krant weet daarom dat Ajax óók al werkt aan de komst van Calvin Stengs van AZ. De multifunctionele speler, die net als Ziyech op rechts én achter de spitsen uit de voeten kan, zou 20 miljoen euro moeten kosten. Naar verluidt liggen er al contacten met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.

Marco van Basten vindt Myron Boadu goed genoeg om de nieuwe spits van Ajax te worden. Wel ziet de voetbalanalist nog een aantal verbeterpunten bij de AZ’er. “Technisch vind ik hem toch wel beperkt”, stelt Van Basten zaterdagavond in De Eretribune. “Maar het voordeel is: zijn loopvermogen is gewoon heel erg goed. Hij is snel en hij is er altijd.” Wim Kieft noemde Boadu ‘nog geen zekerheid’ voor Ajax, met een verwijzing naar het bekerduel tussen AZ en NAC Breda (1-3). “Kieft en ik hebben dit soort ballen ook gemist toen we zeventien à achttien waren. Dat hoort erbij”, aldus de oud-bondscoach.

Buitenland:

Chelsea gaf in de afgelopen winterstop geen geld uit en mocht gedurende de twee transferperiodes daarvoor geen spelers aantrekken vanwege een verbod op handelen. Dat betekent dat de Blues inmiddels beschikken over een goedgevulde spaarpot. De huidige nummer vier van de Premier League heeft zich al verzekerd van de diensten van Hakim Ziyech van Ajax, voor wie de Londenaren maximaal 44 miljoen euro overmaken. Oefenmeester Frank Lampard wil echter meer en heeft zijn vizier gericht op de Bundesliga. Volgens France Football heeft bestuurder Marina Granovskaia zich inmiddels bij Borussia Dortmund gemeld voor de diensten van Jadon Sancho. Chelsea wil klaarblijkelijk spijkers met koppen slaan, maar de jonge Engelsman is wel vele malen duurder dan de bovengenoemde Ajacied: het bieden begint bij 120 miljoen euro. Hij moet op Stamford Bridge een droomduo gaan vormen met Ziyech.

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat FC Barcelona een oogje heeft op een samenwerking met Lautaro Martínez, die bij Internazionale een geweldig spitsenduo vormt met Romelu Lukaku. De Nerazzurri hebben hier zo hun eigen ideeën over. Volgens Tuttosport is de clubleiding in het Giuseppe Meazza-stadion best bereid om Martínez naar Catalonië te laten vertrekken, maar alleen als Antoine Griezmann de omgekeerde weg bewandelt. Is Barça niet bereid om de Fransman te laten gaan, dan willen de Italianen de transfer sowieso blokkeren.

Moet Chelsea Sancho halen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie