Peter Bosz en Leverkusen in extremis naar zege dankzij wissels

Bayer Leverkusen heeft ternauwernood drie punten over gehouden aan het bezoek bij Union Berlin. Diep in de blessuretijd wist de ploeg van Peter Bosz toe te slaan, dat zo stijgt naar de vierde plaats in de Bundesliga.

“We willen de zege op Dortmund de juiste waarde geven”, zei Bosz de aanloop naar het treffen tmet Union Berlin. De trainer wilde niet net als in de eerste seizoenshelft de successen tegen grootmachten als Bayern München teniet doen tegen de mindere goden in de Bundesliga.

Toch dreigde weer een dergelijk scenario. In Berlijn kwam Leverkusen in de eerste helft via Kai Havertz terug van een achterstand. Maar getuige de dubbele wissel in de rust was Bosz niet te spreken over het optreden van zijn ploeg. De ingreep sorteerde uiteindelijk het gewenste effect.

Uitgerekend de ingebrachte verse krachten hielpen Die Werkself aan de overwinning. Invaller Charles Aránguiz stond in de 83ste minuut aan de basis van de 1-2 van mede-invaller Moussa Diaby. Vier minuten na de Leverkusen-treffer bracht Marius Bülter met een fraaie treffer de wedstrijd weer in evenwicht. In blessuretijd werd het toch nog een feest voor Bosz en co. Karim Bellarabi, in de 76ste minuut ingebracht, zag zijn inzet vanaf de achterlijn via keeper Rafal Gikiewicz in het Union-doel eindigen.