Weghorst stopt doelpuntendroogte en haalt uit met hattrick

Wout Weghorst stond sinds 1 december droog, maar liet zaterdagmiddag zien het scoren zeker niet verleerd te zijn. De spits van VfL Wolfsburg liet zich gelden met een hattrick en pijnigde daarmee het Hoffenheim van Alfred Schreuder.

Weghorst opende na ruim een kwartier spelen de score voor de bezoekers. De Nederlandse spits benutte een strafschop, die was toegekend na een handsbal van Sebastian Rudy. Op slag van rust kwam Hoffenheim op gelijke hoogte via Andrej Kramaric. Kort daarvoor was er een doelpunt van Die Wölfe afgekeurd door de VAR. Zes minuten na rust had Wolfsburg de VAR mee, want na een overtreding van Benjamini Hubner ging de bal weer op de stip en wederom maakte Weghorst geen fout vanaf elf meter: 1-2.

Het was een mooi spektakel in de PreZero Arena, want na een uur werd er weer gescoord en en opnieuw was daar een hoofdrol voor Weghorst, die dit keer een penalty veroorzaakte. Na hands van de spits ging de bal voor de derde keer deze wedstrijd op de stip. Kramaric benutte het buitenkansje en zorgde ervoor dat Hoffenheim weer op gelijke hoogte kwam.

Het laatste woord kwam echter van Weghorst, die in de 71ste minuut na een steekpass van Maximilian Arnold scoorde met een fraaie lob. Door zijn hattrick tegen Hoffenheim staat Weghorst nu op tien Bundesliga-doelpunten dit seizoen.

Door de zware knieblessure van Memphis Depay, die daardoor waarschijnlijk het EK van komende zomer moet missen, hoopt Weghorst op een kans als basisspeler van het Nederlands elftal. Zijn hattrick na een lange doelpuntendroogte komt daardoor als geroepen.

Vind jij Weghorst de beste kandidaat om Memphis te vervangen?