Feyenoord slaat aanval Ajax af in mini-Klassieker en behoudt voorsprong

In de derde ontmoeting dit seizoen hebben Ajax 019 en Feyenoord 019 de punten gedeeld. Na de winst van de ploeg van John Heitinga in de Super Cup én het eerdere competitieduel, wisten de Rotterdammers dit keer een nederlaag te voorkomen. Op Sportpark De Toekomst eindigde de wedstrijd in 1-1.

In de kampioenscompetitie reisde het team van Dirk Kuyt met een voorsprong van drie punten af naar Amsterdam. Aan de thuisploeg dus de taak om in punten gelijk te komen. De bezoekers kregen echter de eerste grote kans: Naoufal Bannis was gevaarlijk, maar zag Anass Salah-Edinne ingrijpen. In de tweede helft kreeg de spits van Feyenoord weer een kans, maar dit keer schoot Neraysho Kasanwirjo zijn doelman Calvin Raatsie te hulp.

Ook Ajax kreeg voor de pauze een grote kans om de score te openen: Ar’jany Martha schoot echter tegen de lat. In het tweede bedrijf kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar weer werd er gefaald in de afronding. De ban werd even later gebroken via een strafschop voor de gastheren. Twintig minuten voor tijd dwong Max de Waal een penalty af en benutte die zelf. De jonkies van Kuyt gingen in de slotfase voor de gelijkmaker en slaagden er ook in die te maken. Oulad M’Hand wist op knappe wijze de bovenhoek te vinden. Even leken de bezoekers met de volle buit er vandoor te gaan, maar Bannis wist het net niet te vinden. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en behoudt Feyenoord de voorsprong op de aarstrivaal.

Zitten er grote talenten in deze lichtingen?