Analist voorzichtig over Ziyech: “Premier League is een heel ander level”

Foto: Analist voorzichtig over Ziyech: “Premier League is een heel ander level”

De aanstaande komst van Hakim Ziyech naar de Premier League is in Engeland onderwerp van gesprek. Analist Tony Pulis vindt de Marokkaanse spelmaker een uitstekende speler, maar houdt een slag om de arm. De Nederlandse competitie is namelijk niet te vergelijken met de Engelse.

In de Sky Sports-studio worden de statistieken van Ziyech erbij gepakt. De analisten zijn onder de indruk, maar Pulis wil niet te snel conclusies trekken. “Ik denk dat je enorm voorzichtig moet zijn met die statistieken. Het Nederlandse voetbal is een stuk anders dan Engelse voetbal. Met alles wat hij heeft gedaan en bereikt, en nadat je zoveel geld investeert, moet je hopen dat je het goed gezien hebt. Maar er zijn verschillende niveaus tussen Europese competities”, stelt de ervaren manager, die momenteel geen club heeft .

Pulis benadrukt het verschil in niveau tussen de Eredivisie en de Premier League. “De Nederlandse competitie is een goede competitie, Ajax was fenomenaal vorig jaar en goed dit jaar, maar de Premier League is ‘a different animal’ vergeleken met de Eredivisie. Je moet het Nederlandse voetbal bekijken. Het is langzamer, en technischer. In de Premier League gaat het meer om snelheid en kracht. Het is een heel ander ‘level’ van voetbal. Hij heeft veel briljante dingen gedaan in de Eredivisie. Laten we kijken hoe hij zich staande houdt in de Premier League”, klinkt het bedachtzaam.

Eens met deze analyse?

  • Ja hoor
  • Nee, niet echt
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie