VVV verslaat Heracles in zware strijd om lijfsbehoud

VVV-Venlo heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. De formatie van Hans de Koning rekende in De Koel af met Heracles Almelo: 1-0.

VVV had in de eerste helft weinig te duchten van de Heraclieden. Na ruim twintig minuten viel zelfs de 1-0 in Limburgs voordeel: Danny Post zag zijn schot van richting veranderd worden en daardoor langs de verbouwereerde Janis Blaswich in de hoek ploffen. Direct vanaf de aftrap had Oussama Darfalou de score kunnen verdubbelen, maar hij mikte te hoog.

Heracles zorgde in de eerste helft nagenoeg niet voor gevaar. De Almeloërs hadden zelfs de mazzel dat de achterstand pal voor het rustsignaal niet werd vergroot. VVV schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom zag er geen overtreding in en de VAR vond het geen overduidelijke fout.

In het tweede bedrijf werd het aanwezige publiek niet vermaakt. Darfalou had VVV in veilige haven kunnen schieten in de 67ste minuut, maar verder gebeurde er op een voor VVV geannuleerde strafschop na vrijwel niets. Zodoende bleek het doelpunt van Post de enige van de avond.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Danny Post

Gaat VVV zich dit seizoen opnieuw handhaven?