Ook Hahn geloof in WK-droom Suriname en wil interlands spelen

Foto: Ook Hahn geloof in WK-droom Suriname en wil interlands spelen

Steeds meer (ex-)spelers uit de Eredivisie met Surinaamse roots willen uitkomen voor de nationale ploeg. Zo heeft bondscoach Dean Gorré toezegging gekregen van SC Heerenveen-keeper Warner Hahn.

Daarmee komt het aantal spelers dat zich de laatste tijd beschikbaar heeft gesteld op negen. In november lieten ook Ryan Donk, Tjaronn Chery, Mitchell Donald, Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Florian Jozefzoon, Diego Biseswar en Nigel Hasselbaink al weten te willen uitkomen voor Suriname.

Met Hahn heeft Suriname er nu een ervaren doelman bij. “Hij is een fantastische keeper, dus een grote aanwinst voor het team. Hij vindt het een eer om voor Suriname uit te komen”, vertelde Gorré tegenover het ANP.
Door de invoering van een zogeheten sportpaspoort werd het eind vorig jaar mogelijk om Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst te selecteren voor de nationale ploeg. Helemaal officieel is het nog niet. “Ik hoop dat de FIFA dit snel in orde maakt”, aldus Gorré.

De bedoeling is dat Suriname in maart in de nieuwe samenstelling bijeenkomt, al moet er voor die interlandperiode nog wel een oefenpartner worden gevonden. Oranje is voor de interlands van maart al voorzien, maar Gorré hoopt richting het EK wel tegen Nederland te spelen.

Met de nieuwe groep internationals denkt Gorré dat het realistisch is voor Suriname om te kunnen uitkomen op een groot toernooi, zei hij eerder al eerder. “Met deze selectie moet Suriname in 2021 de finale van de Gold Cup kunnen halen. Het ultieme doel is kwalificatie voor het WK.”

Maakt het ‘nieuwe’ Suriname kans op het WK?

  • Ja, een heel aardig team
  • Nee, dat niet
188+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie