Ten Hag haalt keihard uit na grote Ajax-problemen

Foto: Ten Hag haalt keihard uit na grote Ajax-problemen

Het begint de spuitgaten uit te lopen bij Ajax, de ene na de andere basisspeler raakt geblesseerd. Tegen Chelsea in de Champions League leek oefenmeester Erik ten Hag zijn favoriete opstelling gevonden te hebben, maar die kon hij daarna nóóit meer kiezen…

Over de nieuwe blessuregolf bij de Amsterdammers zegt de trainer tegen De Telegraaf: “We weten dat we een zwaar jaar hebben gehad. Daar heeft het mee te maken. Maar we hebben een brede selectie en daarmee moeten we het zien op te lossen.” 

Volgens Ten Hag wordt er in ieder geval niet te hard getraind: “We trainen ‘nooit’, want we hebben om de drie dagen een wedstrijd. De laatste weken hebben we inderdaad meer trainingsuren kunnen maken, maar je kunt zeker niet zeggen dat dit de oorzaak is van de vele blessures.” Vervolgens is het tijd voor de coach om uit te halen: “Maar het is wel zo – en dat heb ik al eerder gezegd – dat de voetbalkalender veel te vol is.”

Hoe dan ook, Ajax gaat wel onderzoek doen: “We zullen research gaan doen. Maar nogmaals, we zijn ver gekomen in de Champions League en de spelers hebben daar met een belasting te maken gekregen, die ze niet eerder hebben meegemaakt. En toen was het nog niet afgelopen, want sommigen hebben de hele zomer doorgespeeld (vanwege de Afrika Cup en Copa América, red.). Vervolgens moesten we vroeg starten in de voorrondes van de Champions League.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja, er moet iets veranderen
  • Nee
2478+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie