‘Gepruts tijdens Ajax-PSV leek op lachfilm’

Foto: ‘Gepruts tijdens Ajax-PSV leek op lachfilm’

Je kunt er niet omheen: het niveau tijdens de topper tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff ArenA lag niet al te hoog. Vooral na rust kakte de wedstrijd helemaal in en Hugo Borst stelt dat het treffen nog het meeste weghad van een lachfilm.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft hij: “Is het een spel, is het keiharde business, is het puur amusement of een rituele oorlog? Wat is voetbal nu eigenlijk? Neem de topper Ajax-PSV. Moest u na rust aan Ben Turpin denken, of misschien aan Laurel & Hardy of Charlie Chaplin? Ik wel. Wat begon als een voetbalwedstrijd – een zeer eenzijdig duel want Ajax ondernam in de eerste helft 16 doelpogingen – verwerd tot Comedy Capers, volume 1. Spelers die meer dan een miljoen verdienen deden heel rare dingen. Het gepruts werkte op de lachspieren.”

Borst gaat verder: “Rond de 50ste minuut zie je de bal in 30 seconden zes keer veranderen van elftal. Als je er het geluid van een flipperkast uit de jaren 70 onder monteert, schiet je in de lach omdat je de onkunde dan beter ziet.”

Vervolgens krijgen een aantal PSV’ers ervan langs: “Toen de Griek Mitroglou inviel moest ik ook lachen. Sorry. Goede baard, maar waarom een voetbalveteraan, een schertsfiguur in PSV 1? Toen de uitblinkende, flaterende PSV-keeper Unnerstall in de slotfase naar voren ging gebeurde het me weer: ik schoot in de lach om de wanhoop. Toen hij bijna raak kopte moest ik keihard lachen.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie