Alarm in Barcelona: ‘Frenkie de Jong het grote slachtoffer’

Foto: Alarm in Barcelona: ‘Frenkie de Jong het grote slachtoffer’

Voor de wedstrijd tussen FC Barcelona en Levante van gisteren koos oefenmeester Quique Setién voor een ander systeem. Eerder ging hij voor 4-3-3, maar dat werd in het Camp Nou-stadion 4-2-3-1. Wéér sneeuwde Frenkie de Jong echter onder…

Het dagblad Sport schrijft vandaag: “De Jong verplaatste zich minder naar voren en was in aanvallend opzicht minder nadrukkelijk aanwezig dan in vorige duels. Zodra er verdedigd moest worden, positioneerde De Jong zich naast Sergio Busquets om het elftal in balans te brengen. Een serieuze wedstrijd van de Nederlander.” Ivan Rakitic was de meest vooruitgeschoven middenvelder: “Setién gebruikte Rakitic voor de tactische variëteit in het elftal, zowel offensief als defensief. Hij reageerde goed op de momenten dat hij onder druk werd gezet. Maar het is een feit dat zowel Rakitic als De Jong moeite hebben met de beweeglijkheid van Lionel Messi en Antoine Griezmann.”

Vorig jaar hebben we bij Ajax kunnen zien dat De Jong het beste rendeert als hij de ruimte krijgt om zijn ding te doen. Bij Barça heeft hij Busquets echter naast zich staan en Rakitic, Messi en Griezmann voor zich, waardoor hij eigenlijk ingesloten wordt… Marca: “Ofschoon Setién aan De Jong vraagt dat hij zich meer aanvallend moet laten gelden, blijft de Nederlander hierin tekortschieten. Hij is de eerste die om de bal vraagt als het spel vanuit achteruit wordt opgebouwd.”

‘De Jong moet meer ambitie tonen’

AS vult aan: “De Nederlander haalt nog altijd niet het niveau dat hij aan het begin van het seizoen liet zien, maar zondagavond was hij in ieder geval preciezer en nam hij juiste beslissingen. Het ontbreekt nog altijd aan iets meer ambitie en intelligentie, vooral als het vijandelijke doel moet worden opgezocht.” El Mundo Deportivo trekt een pijnlijke conclusie, eigenlijk is het al weken minder bij De Jong… “Maar zondagavond toonde hij enige verbetering en liet hij zich meer gelden, hoewel het in aanvallend opzicht nog altijd aan souplesse ontbreekt en hij nog steeds niet op de voorgrond treedt.”

El Desmarque zwemt tegen de stroom in en geeft De Jong een zeven: “Op de momenten dat Levante druk zette was hij uiterst koelbloedig. Een verdienstelijke wedstrijd van een voetballer die het niet makkelijk had tegen Valencia.” El Pais vindt dat de focus verlegd dient te worden: “De fans houden zich meer bezig met de tegenstanders én de eigen spelers dan over hoe het team zich (niet of mondjesmaat) ontwikkelt. De Jong wordt elke week onder de loep genomen, het ongeduld wat betreft Griezmann blijft groeiende en iedereen wil dat een jeugdspeler als Fati slaagt. De voetballers die in januari zogenaamd als versterking in beeld waren, zijn niet van het niveau waar een club als Barcelona naar moet streven. Er zit niets anders op dan vertrouwen te blijven houden in de overlevenden van de jeugdopleiding én de visie van Setién.”

Is het systeem van Barça funest voor De Jong?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1703+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:18
16+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
376+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
129+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
49+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
60+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
72+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
23+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
85+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
54+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
21+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
86+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
376+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
98+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
48+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
126+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
420+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
47+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
292+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
768+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
316+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie