TRANSFERUURTJE: Last-minute deals bij Ajax, PSV én Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Last-minute deals bij Ajax, PSV én Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Volgens De Telegraaf hebben PSV en Tottenham Hotspur een principeakkoord gesloten over de transfer van Steven Bergwijn naar Londen. De aanvaller levert de Eindhovenaren ruim 30 miljoen euro op en wordt de op één na duurste aankoop van de Spurs uit de Eredivisie. De krant schrijft op dinsdagochtend: “De pas 22-jarige Bergwijn levert PSV nu een bedrag van tientallen miljoenen euro’s op. Geld dat de Eindhovenaren keihard nodig hebben in een seizoen zonder Champions League-voetbal. Gelet op de sportieve problemen van dit moment is er een reële kans dat er ook komend seizoen geen ticket komt voor de Champions League.” Ajax krijgt een opleidingsvergoeding van 150.000 euro.

Er zijn nog flink wat mutaties aanstaande bij PSV in de laatste dagen van de transfermarkt. Steven Bergwijn vertrekt naar Tottenham Hotspur, en het lijkt er sterk op dat Gastón Pereiro voor het Italiaanse Cagliari gaat spelen. Al weet je het nooit bij de Uruguayaan. Het verblijf van de technicus in het Philips Stadion verwerd in het afgelopen jaar tot een flink hoofdpijndossier voor de clubleiding van de Eindhovenaren. In de afgelopen zomer kon PSV voor hem cashen toen Spartak Moskou op de proppen kwam met een bod van 15 miljoen euro, maar de deal werd getorpedeerd door zaakwaarnemer Paco Casal. Een paar weken geleden ging de huidige nummer vijf van de Eredivisie akkoord met een transfer van Pereiro naar het Amerikaanse FC Cincinnati, maar weer was het Casal die hier een stokje voor stak. Het Eindhovens Dagblad weet dan ook dat algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong hebben besloten: álle banden met de spelersmakelaar in kwestie worden verbroken.PSV gaat Steven Bergwijn aan Tottenham Hotspur verliezen, maar wil zelf per se een linksback aan de selectie toevoegen. Daarom hebben de Eindhovenaren volgens Voetbal International een tweede bod uitgebracht op Patrick van Aanholt. Het blad onthult op dinsdagochtend: “PSV zet alles op alles voor de komst van Patrick van Aanholt. De Eindhovenaren hebben inmiddels een tweede bod gedaan op de linksback. Die aanbieding bedraagt 9 miljoen euro. Crystal Palace houdt vast aan een vraagprijs van 10 miljoen euro, waardoor het verschil tussen vraag en aanbod niet erg groot meer is. De verwachting is dan ook dat beide clubs er wel uit gaan komen over de transfersom en dat Van Aanholt de nieuwe linksback van PSV gaat worden.”

Ajax kan deze winter mogelijk nog een fors miljoenenbod tegemoet zien. Volgens Italiaanse media wil Fiorentina zo’n 12 miljoen euro neertellen voor Razvan Marin. Ajax betaalde afgelopen zomer nog 12,5 miljoen euro voor de Roemeense middenvelder, maar de laatste maanden komt hij zelfs bij geblesseerde concurrenten niet eens meer in het spel voor. Fiorentina zou hem uit deze benarde positie willen bevrijden door zijn marktwaarde in geld om te zetten: 12 miljoen euro.Feyenoord heeft Róbert Bozeník inmiddels gepresenteerd aan het grote publiek, maar wil ook nog een middenvelder aan de selectie toevoegen. Het is inmiddels algemeen bekend dat de Rotterdammers een oogje hebben op Oguzhan Özyakup. Wil de huidige nummer drie van de Eredivisie spijkers met koppen slaan, dan zal er echter nog wel eventjes gas gegeven moeten worden. Volgens het medium Hürriyet heeft Besiktas de eerste aanbieding van technisch directeur Frank Arnesen namelijk weggezet als zijnde regelrecht schandalig. Op jaarbasis verdient de middenvelder in Istanbul ongeveer 2 miljoen euro en daarnaast krijgt hij een bonus van 5000 euro per wedstrijd. Feyenoord zit echter aan de lage kant met zijn bod, want de Rotterdammers willen slechts 300.000 euro betalen voor een half jaartje Özyakup in De Kuip. De bovengenoemde bron stelt dat er op dit moment niet meer onderhandeld wordt tussen de diverse partijen. Het is een mogelijkheid dat Feyenoord nu voor optie numero twee gaat, en dat is Lewis Baker, de oud-Vitessenaar die nog altijd onder contract staat bij Chelsea.

Buitenland:

Alles wijst erop dat FC Barcelona nog met een transfer gaat komen in deze window. Er wordt namelijk koortsachtig onderhandeld met Valencia over de komst van Rodrigo Moreno. Oefenmeester Quique Sétien heeft al groen licht gegeven. Er zijn echter nog flink wat hordes te nemen, want de beide Spaanse clubs kunnen het maar niet eens worden over de uiteindelijke transferconstructie. In het Estadio Mestalla wil men graag 50 miljoen euro ontvangen voor de handtekening van Rodrigo, maar Barça voelt meer voor een huurperiode van een half jaartje, al dan niet met een optie tot koop. De Catalanen willen hun doelwit ook best kopen, maar proberen de prijs te drukken door een aantal spelers van het B-team aan te bieden in de sinaasappelstad van Spanje. Dan hebben we het bijvoorbeeld over Moussa Wague, maar volgens El Mundo Deportivo worden er ook andere opties besproken.

PSV was lang bezig met de komst van Ricardo Rodríguez van AC Milan, maar diens financiële eisen waren niet voor de poes. De vleugelverdediger schermde met interesse van het Turkse Fenerbahçe, maar dreigt nu in het San Siro te moeten blijven. Voetbal International meldt in ieder geval: “Ricardo Rodríguez dreigt toch bij AC Milan te moeten blijven. Fenerbahçe is afgehaakt in de strijd om de linksback nu die club definitief een transferverbod opgelegd heeft gekregen van de Turkse voetbalbond, melden diverse Italiaanse media.”

Van Aanholt een toplinksback voor PSV?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
672+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie