Heerenveen klopt Willem ll na strafschoppen in bekerkraker

Foto: Heerenveen klopt Willem ll na strafschoppen in bekerkraker

SC Heerenveen heeft woensdagavond de laatste acht van de KNVB Beker gehaald. In een spannend duel was de ploeg van Johnny Jansen na strafschoppen te sterk voor Willem ll.

Ondanks dat SC Heerenveen – Willem ll toch een heel aardig affiche leuk voor het bekertoernooi liep men in Friesland niet bepaald warm voor het duel. Slechts 7.000 supporters wisten het Abe Lenstra Stadion te vinden. Stuntploeg Willem ll, de nummer drie van de Eredivisie, kwam het best uit de startblokken. Clubtopscorer Vangelis Pavlidis werd bediend door smaakmaker Mike Trésor Ndayishimiye en scoorde van dichtbij. De Griekse spits kreeg voor rust nog wel een domper te verwerken: Pavlidis raakte geblesseerd in een duel met Sven Botrman en moest vervangen worden door landgenoot Marios Vrousai. Hij miste al snel een grote kans.

In het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg al snel een discutabele strafschop. Willem ll-verdediger Bart Nieuwkoop leek in een duel met Chidera Ejuke met een sliding de bal te spelen, maar Pol van Boekel zag er een overtreding in. In het bekertoernooi is er geen VAR beschikbaar, waardoor de video-assistent niet kon ingrijpen. Hicham Faik profiteerde door de 1-1 binnen te schieten via de onderkant van de lat. Een kwartier voor tijd kwamen de Friezen op voorsprong. Ejuke brak door en lepelde de bal over doelman Timon Wellenreuther heen. Willem ll’er Dries Saddiki gaf het laatste tikje.

De Tilburgers toonde vervolgens veerkracht. Damil Dankerlui kopte in de 81ste minuut raak na een voorzet van Miquel Nelom, waardoor er verlengd moest worden. Heerenveen kwam nog met een offensief, wat een grote kans voor aankoop Runar Espejord opleverde. Van dichtbij schoot hij echter op Wellenreuth.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen in deze bekerkraker. Willem ll begonnen de serie dramatisch, doordat Freek Heerkens de bal huizenhoog overschoot. Later kwam ook aanvaller Vrousai niet tot scoren. Bij de Friezen faalde alleen Espejord. De beslissende penalty werd binnengeschoten door Ejuke. Hierdoor bekert Heerenveen verder. Dinsdag wordt duidelijk of Fortuna Sittard of Feyenoord de tegenstander wordt in de kwartfinale.

Terecht overwinning?

  • Jawel
  • Nee, niet echt
172+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie