Real Madrid heeft in bekertoernooi verrassend veel moeite met laagvlieger

Foto: Real Madrid heeft in bekertoernooi verrassend veel moeite met laagvlieger

Real Madrid heeft de laatste zestien van het Spaanse bekertoernooi bereikt. Tegen het nietige Unionistas de Salamanca CF werd met 1-3 gewonnen. Overtuigend was het optreden van De Koninklijke allerminst.

Met Zinedine Zidane als hoofdtrainer heeft Real Madrid alles gewonnen, op de Copa del Rey na. Zelfs als speler van de Madrilenen slaagde de Fransman er nooit in te triomferen in het bekertoernooi. Wellicht met die statistiek in het achterhoofd koos Zidane woensdag voor een zeer representatief elftal op bezoek bij Unionistas de Salamanca CF.

De voorhoede werd gevormd door Vinícius Júnior, Karim Benzema en Gareth Bale. Eerder op de dag zag de zaakwaarnemer van laatstgenoemde, Jonathan Barnett, zich nog genoodzaakt te ontkennen dat Bale een terugkeer bij Tottenham Hotspur wel ziet zitten.Uitgerekend de Welshman bracht Real Madrid na ruim een kwartier op voorsprong. De thuisploeg verdedigde dramatisch uit, waarna Bale succesvol uithaalde met rechts. Zijn inzet werd nog van richting veranderd door een Unionistas-speler.

Real Madrid controleerde het duel, raakte via James Rodríguez nog de lat, maar zo af en toe zorgde de underdog voor dreiging. Toch viel de gelijkmaker na 57 minuten uit de lucht. Álvaro Romero Morillo mocht zomaar oprukken richting het doel en liet Alphonse Aréola kansloos met een heerlijk schot. De thuisploeg dacht vanaf dat moment wellicht aan een stunt, maar belandde weer met beide voeten op de grond. Door een eigen goal van Juan Gongora heroverde De Koninklijke snel de voorsprong. In plaats van de bal op te ruimen werkte de verdediger hem over de doellijn. Real Madrid, waar Bale vlak na rust geblesseerd was uitgevallen, liet Unionistas niet nogmaals terugkomen. Via Brahim Díaz werd het nog 1-3.

Zorgelijk dat Real zoveel moeite heeft?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee hoor
58+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie