Utrecht ontsnapt ondanks schutterende Zoet aan blamage

Foto: Utrecht ontsnapt ondanks schutterende Zoet aan blamage

FC Utrecht heeft zich dinsdagavond uiterst moeizaam geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De Domstedelingen hadden een verlenging nodig om FC Eindhoven te verslaan: 1-2.

Eindhoven nam verrassend de leiding in het eigen Jan Louwers Stadion. Doelman Jeroen Zoet had een voorzet verwacht, maar had de pech dat Mark van der Maarel de pass van Samy Bourard raakte en daardoor viel de bal in de korte hoek binnen. De PSV-huurling had evenwel meer kunnen doen om dit te voorkomen en dus mag worden gesproken van een ongelukkige start.

Halverwege leidde de eerstedivisionist nog steeds met 1-0 en dus besloot trainer John van den Brom om de teruggehaalde Kristoffer Peterson te brengen. De huurling van Swansea City was direct van waarde met een prima actie en een assist op Issah Abbas: 1-1.

Utrecht domineerde vanaf de tweede helft, maar had een verlenging nodig om de zege over de streep te trekken. In de 112e minuut van deze bekerwedstrijd zorgde Jean-Christophe Bahebeck voor de winnende treffer en dus gaat de cupfighter ‘gewoon’ door in de KNVB Beker.

Wel had de ploeg van Van den Brom nog de mazzel dat Mawoune Amevor hard de paal teisterde en een handsbal van Justin Hoogma in de eigen zestien niet werd bestraft. Ook ging het bijna mis na wéér een fout van Zoet, die de bal verspeelde.



Scoreverloop:
1-0 (37′) Samy Bourard, 1-1 (61′) Issah Abass, 1-2 (112′) Jean Christophe Bahebeck

Terechte winnaar?

  • Ja
  • Nee
215+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie