Gravenberch gelukkig bij Ajax: “Ik houd daar van”

Foto: Gravenberch gelukkig bij Ajax: “Ik houd daar van”

De 17-jarige Ryan Gravenberch lijkt bij Ajax een basisplaats te hebben afgedwongen, zeker tot Daley Blind terugkeert. Een van de grootste talenten van Ajax speelde zondagmiddag tegen Sparta met speels gemak en scoorde zélfs het tweede doelpunt. Een belangrijke treffer, zo bleek later.

Gravenberch kan het moment van scoren snel voor zich halen. “Ik zag een klein gaatje om te schieten. Dat ‘tiki-taka’ in de kleine ruimte, dat is het spel van Ajax. Ik houd daar van. Vroeger maakte ik ook zulke goals, als ik als een soort slang tussen de verdedigers door ging. Ik heb de lengte, maar ook de techniek om het zo te doen”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De middenvelder is een aparte voetballer om naar te kijken. Niet alleen is hij lang, ook beschikt hij over een feilloze techniek. “Ik behoorde in alle jeugdteams tot de langste spelers. Ondanks mijn lengte heb ik een atletisch lichaam. Een aparte combinatie ja, maar bij mij gaat dat prima samen.”

De basisplaats van zondagmiddag kwam voor Gravenberch niet per se als een verrassing. “Ik heb verbeterpunten meegekregen van de trainers. En als je daarmee aan de slag gaat, komt je kans vanzelf.” Hij gaat er overigens niet vanuit dat hij al een vaste waarde is. “Ik wil mezelf nog geen basisspeler noemen. We hebben heel veel middenvelders, iedereen wil graag spelen. Je moet echt laten zien dat je beter bent. De trainer beslist of hij me in de basis of op de bank zet. Ik bekijk het nog steeds per wedstrijd”, aldus Gravenberch.

Gaat Gravenberch de wereldtop bestormen?

  • Ja, denk het wel!
  • Nee, waarschijnlijk niet!
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie