TRANSFERUURTJE: Ajax, PSV én AZ gaan cashen met megatransfers

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax, PSV én AZ gaan cashen met megatransfers

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Hakim Ziyech presteert ook dit seizoen weer geweldig in het shirt van Ajax en vermoedelijk gaat hij wel een mooie zomertransfer maken. Arsenal en Manchester United werden onlangs in verband gebracht met de spelmaker, maar het blijkt Paris Saint-Germain te zijn dat pas echt aandringt. Volgens de Franse media heeft de clubleiding van de nummer één van de Ligue 1 onlangs contact opgenomen met zaakwaarnemer Mustapha Nakhli om het een en ander te peilen. De club van onder meer Neymar en Kylian Mbappé zou te horen hebben gekregen dat directeur voetbalzaken Marc Overmars 50 miljoen euro wil hebben voor Ziyech.

Donyell Malen is momenteel herstellende van een vervelende knieblessure en komt dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie. Dat betekent echter niet dat de verschillende Europese grootmachten hem vergeten zijn. Er wordt flink getrokken aan de jonge spits. Liverpool en AC Milan willen hem hebben, maar naar verluidt ligt Arsenal op poleposition om de international van het Nederlands elftal in te lijven… en dat is nogal opmerkelijk te noemen. In de zomer van 2017 vertrok Malen namelijk van Londen naar het Philips Stadion voor een schamele 600.000 euro. Willen de Gunners nu spijkers met koppen slaan, en daar lijkt het wel op, dan dienen ze het honderdvoudige van dat bedrag over te maken op de bankrekening van PSV: ongeveer 60 miljoen euro. De situatie van Malen heeft wel wat weg van die van Paul Pogba, die Manchester United transfervrij voor Juventus verliet en vervolgens weer voor 105 miljoen euro naar Old Trafford transfereerde.Calvin Stengs heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug, met geweldige prestaties bij AZ en een mooi debuut bij het Nederlands elftal. De multifunctionele voetballer van de Alkmaarders wordt in de gaten gehouden door verschillende Europese grootmachten. De Telegraaf schrijft vandaag over Stengs: “De vleugelspits annex nummer 10 maakt een superieur seizoen door bij AZ, de club waar hij sinds zijn tiende speelt. Bij de herstart van de competitie staat de fluwelen linkspoot bovenaan in het klassement ’Voetballer van het Jaar’. Dat bleef uiteraard niet onopgemerkt. De gewezen jeugdspeler van de opgedoekte profclub HFC Haarlem ruilde in 2018 zaakwaarnemer Paul Nortan (Pro Athlete) in voor Mino Raiola.” De krant vervolgt: “Het verklaart wellicht waarom Stengs ineens nadrukkelijk in beeld is bij Juventus, dat komende zomer een fruitige verjongingskuur wil ondergaan. Matthijs de Ligt, een handje geholpen door Raiola, ging de neo-international zes maanden geleden voor. FC Barcelona schijnt ook warme interesse voor Stengs te hebben, maar in Camp Nou voelen ze de bui al hangen gezien de link van Stengs met Raiola, die in het verleden ook Pavel Nedved en Zlatan Ibrahimovic naar Juve bracht.”

Zaterdagavond speelt Feyenoord zijn eerste competitiewedstrijd van 2020, thuis tegen SC Heerenveen. Dick Advocaat heeft bij deze eerste wedstrijd, ondanks vele verzoeken, nog niet de beschikking over nieuwe aankopen. De club zou graag Róbert Bozenik naar Rotterdam willen halen, echter wordt er gekeken of dit financieel verantwoord is, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De Slowaakse voetbalclub MSK Zilina zou zo’n vier miljoen euro op tafel willen zien voor Bozenik. Ondanks dat dit een fors bedrag is voor Feyenoord, doet iedereen binnen de club er alles aan om de Slowaaks international binnen te halen. Directeur Mark Koevermans en financieel directeur Pieter Smorenburg kijken of Bozenik financieel gezien haalbaar is.

Buitenland:

Het is alleszins een mogelijkheid dat er nog een behoorlijk grote ruildeal aan zit te komen op de transfermarkt. Juventus en FC Barcelona zouden namelijk praten over een deal waarbij Ivan Rakitic naar Turijn verhuist en Federico Bernardeschi de omgekeerde weg bewandelt. Rakitic kreeg behoorlijk wat speelminuten in het Camp Nou-stadion van Ernesto Valverde in de eerste seizoenshelft, maar inmiddels is die coach natuurlijk vervangen door Quique Sétien. Die staat een andersoortig voetbal voor, waardoor het erop lijkt dat de Kroaat opeens veel minder perspectief heeft op speeltijd. Juventus wil hiervan gebruikmaken en heeft zich inmiddels gemeld in Catalonië, aldus de media El Mundo Deportivo en Sport. De Oude Dame zou een ruildeal voorgesteld hebben waarbij de bovengenoemde Bernardeschi naar Barça vertrekt…

Dani Olmo is mogelijk toch wel een van de meest populaire spelers op de transfermarkt van dit moment. De aanvallende middenvelder wordt begeerd door onder meer het Italiaanse AC Milan en het Spaanse FC Barcelona, maar het is onzeker of hij daadwerkelijk een move gaat maken. Volgens het Kroatische medium Sportske Novosti zijn Dinamo Zagreb en het bovengenoemde Milan er wel zo’n beetje uit over een transfersom van minstens 20 miljoen euro, maar is er nog één belangrijke horde te nemen: de zaakwaarnemer van Olmo vraag ongelooflijk veel geld. De spelersmakelaar in kwestie heeft namelijk eurotekens in de ogen gekregen en vraagt om maar liefst 7 miljoen euro aan commissie. De Rossoneri lijken dit vooralsnog veel te gortig te vinden, waardoor het alleszins een optie is dat de deal klapt.

Kan Stengs de Europese top al aan?

  • Ja
  • Nee
401+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

07:40
427+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1784+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
719+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
139+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
53+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
100+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
608+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
145+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
540+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
549+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
434+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
44+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
151+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
37+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
491+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
111+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
667+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
369+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
17+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie