‘Bergwijn krijgt nieuwe positie bij PSV én Oranje’

Foto: ‘Bergwijn krijgt nieuwe positie bij PSV én Oranje’

In het recente verleden stond Steven Bergwijn bij PSV op de vleugel en op de positie van nummer tien, maar wat dat betreft is er een grote verandering op komst, zo vermoedt De Telegraaf. Het ziet er namelijk naar uit dat de aanvaller in de spits gaat spelen…

De krant schrijft op de vroege vrijdagmorgen: “Bergwijn liet het trainingskamp van PSV in Qatar schieten vanwege een spierblessure, om in Nederland gericht aan zijn herstel te kunnen werken. Eenmaal fit heeft hij alles om het type spits te zijn dat past in de invulling die Koeman geeft aan de positie van aanvalsleider van het Nederlands elftal. De kans is levensgroot dat de bondscoach zijn beoogde spitsen Memphis Depay en alternatief Donyell Malen op het EK zal missen vanwege hun zware revalidaties na knie-operaties.”

Men vervolgt: “De jonge AZ-spits Myron Boadu (19) is het alternatief, maar maakt dit seizoen pas zijn eerste vlieguren op het hoogste niveau. Alleskunner Ryan Babel is een andere optie. Luuk de Jong, tevens bankzitter bij Sevilla, en Wout Weghorst zijn weer andere types.

Bergwijn heeft al wat ervaring op de plek van nummer negen: “Onder Van Bommel liet Bergwijn onder meer tegen LASK Linz en in De Kuip, na het fatale uitvallen van Malen, zien ook een uitstekend aanspeelpunt te kunnen zijn. In de jeugd en in Jong Oranje speelde hij eerder ook al op die positie. De speler die op zijn zachtst gezegd niet blij was met het ontslag van Van Bommel, zal zich met heel PSV willen revancheren voor een matige eerste seizoenshelft. Zeker met het oog op het EK.”

Bergwijn als spits?

  • Daar heb ik vertrouwen in
  • Daar heb ik geen vertrouwen in
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie