TRANSFERUURTJE: Ajax jaagt schrik aan, Advocaat haalt crimineel

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax jaagt schrik aan, Advocaat haalt crimineel

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het is geen geheim meer dat de naam van Donny van de Beek op het verlanglijstje van Manchester United staat, maar de Red Devils zijn wel behoorlijk bedrogen uitgekomen. Naar verluidt hebben zij te horen gekregen dat de middenvelder Ajax zeker niet gaat verlaten in de winterstop. Volgens de Engelse media wilde directeur Ed Woodward het proberen met een bod van 66 miljoen euro, maar is ook dit idee van tafel geveegd. Het is algemeen bekend dat Van de Beek in de aankomende zomer wel mag transfereren, maar naar verluidt moet hij meer opleveren dan United aanvankelijk in gedachten had: Marc Overmars zou minimaal 80 miljoen euro verlangen voor de handtekening van de Oranje-international.


Sparta Rotterdam is op zoek naar een nieuwe spits en dacht kans te maken op de komst van Lassina Traoré van Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers de club van oefenmeester Henk Fraser echter nul op het rekest gegeven. De Eredivisie-topclub heeft zich tot aan het einde van het huidige voetbalseizoen versterkt met Ryan Babel van Galatasaray, maar dat betekent niet dat de aanvaller uit Burkina Faso mag vertrekken. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Klaas-Jan Huntelaar en David Neres nog wel eventjes uit de roulatie zijn: de beide aanvallers gaan de start van de tweede seizoenshelft niet halen.

Er werd toch algemeen aangenomen dat Gastón Pereiro uit was op een transfervrij vertrek bij PSV. Mogelijk kiest de aanvallende middenvelder echter toch eerder het hazenpad, waardoor de Eindhovenaren nog wat aan hem kunnen verdienen. De Telegraaf schrijft op vrijdagochtend: “PSV hoopt Gastón Pereiro deze transferperiode nog te verkopen en houdt hem met het oog daarop in de twee oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp in Qatar aan de kant. Het contract van de Uruguayaan loopt na dit seizoen af en de huidige transferwindow is de laatste kans voor PSV om nog geld voor hem te krijgen. PSV wil niet het risico lopen dat een eventuele blessure een vertrek zou doorkruisen.”


Feyenoord is nog altijd op zoek naar een nieuwe spits achter de blessuregevoelige Nicolai Jörgensen. Mogelijk komen de Rotterdammers uit bij niemand minder dan Aleksandr Kokorin. Kokorin kwam in september 2019 nog vrij uit de gevangenis, waar hij anderhalf jaar (!) had gezeten nadat hij samen met ploeggenoot Pavel Mamaev een medewerker van het Russische ministerie van handel met een stoel op diens hoofd had geslagen. Een dag na zijn vrijlating tekende Kokorin (28) al weer bij Zenit Sint Petersburg, maar die club zou nu bereid zijn om de 48-voudig international te verhuren aan Feyenoord.

Buitenland:

FC Barcelona ging gisteren met 2-3 de boot in tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Supercopa en volgens Cadena SER zijn de beleidsbepalers in het Camp Nou-stadion er nu wel een beetje klaar mee: Ernesto Valverde zit op de wip. Het medium claimt te weten dat de coach het seizoen nog wel mag afmaken bij de Catalanen, maar dat hij daarna gesommeerd wordt om in te rukken. Zijn opvolger zou ook al bekend zijn: naar verluidt heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu de trekker overgehaald met betrekking tot bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal, voor wie het Europees kampioenschap van 2020 dan zijn laatste kunstje zou worden als eindverantwoordelijke bij Oranje.


Carles Aleñá heeft zijn Twitter-account verwijderd nadat hij door de supporters van FC Barcelona uitgemaakt werd voor rotte vis. De reden? De middenvelder liet zich in een interview uit over een mogelijke transfer naar Real Madrid… De Spanjaard maakt het seizoen op huurbasis af bij Real Betis Sevilla, maar is natuurlijk nog altijd een contractspeler van de Catalanen. In gesprek met Cadena SER zei hij echter over een mogelijke move naar het Estadio Santiago Bernabéu: “In het voetbal gebeuren soms rare dingen. Ik ben al heel mijn leven Barcelona-fan. Het zou zwaar zijn om voor Real te kiezen, maar mij is altijd geleerd om nooit nooit te zeggen. Op dit moment zie ik Real Madrid echter nog als een grote rivaal.”John Guidetti wil graag terugkeren naar Feyenoord, maar het lijkt er sterk op dat oefenmeester Dick Advocaat het niet ziet zitten in de spits. En dus moet de Zweed op zoek naar een nieuwe bestemming: misschien wel de Liga MX. Volgens de Mexicaanse media is Cruz Azul namelijk geïnteresseerd in een deal. Bij Deportivo Alavés is Guidetti overbodig geworden en naar verluidt mag hij voor een zacht prijsje vertrekken. De verwachting is dat de aanvaller ongeveer 2 miljoen euro zal kosten en dat is wel te betalen voor de genoemde club…

Is Kokorin de juiste man voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
573+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
7+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
17+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
8+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
21+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
276+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
474+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
136+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
10+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
276+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
164+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
401+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
50+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
488+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
52+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
265+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
140+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
73+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
41+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
503+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
199+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie