TRANSFERUURTJE: Bizar De Ligt-gerucht, Ajax-transfer uit angst

Foto: TRANSFERUURTJE: Bizar De Ligt-gerucht, Ajax-transfer uit angst

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax hoopt dat Ryan Babel binnenkort al aan kan sluiten bij het trainingskamp in Qatar. De Amsterdammers willen de geroutineerde aanvaller een half jaartje huren van Galatasaray en denken dat hij er gelijk kan staan, mocht dat nodig zijn. Het Algemeen Dagblad schrijft: “Hoezeer een talent als Noa Lang zich bij vlagen ook liet zien, Ajax wil nu voor zekerheid kiezen. De vrees voor een nieuwe vormdip is dusdanig groot dat de club de komst van een ervaren aanvaller als Babel nodig acht. Ook al is Promes weer zo goed als fit, zal Neres in februari ook weer kunnen spelen en zijn de aanvallende azen Dusan Tadic en Hakim Ziyech weer volledig inzetbaar. Maar Ajax wil niets aan het toeval overlaten en weet dat Babel geen aanpassingsproblemen zal hebben.”

Naast een leger aan sterspelers is ook de trainer van Ajax, Erik ten Hag, zeer gewild na een uitstekend 2019. Dat weet ook clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International. Hij stelt dat ‘enkel een superselectie Ten Hag in Amsterdam kan houden komende zomer’. De journalist stelt: “s het eerlijk en reëel Ten Hag de stap naar een Europese topclub als bijvoorbeeld Bayern München te onthouden als hij dit seizoen weer alle doelen realiseert en een leegloop waarheid wordt? Het antwoord daarop is nee. Overmars kan alleen de kans op aanblijven van de succestrainer vergroten door hem een nog competitievere selectie in Europa te geven. De sleutel tot verder succes – en het uiteindelijk realiseren van het ultieme doel – heeft de directeur voetbalzaken dus zelf in handen.”Het is inmiddels wel algemeen bekend dat PSV Ricardo Rodríguez van AC Milan wil hebben. Daar houdt het echter ook mee op, zo schrijft De Telegraaf op woensdagochtend. Er komt dus géén nieuwe spits naar het Philips Stadion. De krant schrijft: “Rodriguez is de enige beoogde aanwinst van PSV deze transferwinter. Een nieuwe spits zal, ondanks het wegvallen van Donyell Malen voor de rest van het seizoen niet worden gehaald. De spoeling voorin is wel dun. Kostas Mitroglou is slecht teruggekomen van de kerstvakantie en heeft in Qatar direct weer hamstringklachten gekregen. Faber heeft aangegeven dat de Griek eerst maar eens fit moet worden. Sam Lammers maakt in Qatar een uitstekende indruk na zijn zware knieblessure, maar zal rustig gebracht moeten worden na een half jaar inactiviteit.”

Charlison Benschop speelt pas een half jaartje voor FC Groningen, maar het is zeker niet ondenkbaar dat de aanvaller deze winterstop al weer vertrekt uit het Hitachi Capital Mobility Stadion. Naar verluidt heeft hij daar groen licht voor gekregen. Voetbal International schrijft op de woensdagmorgen: “Groningen belegt deze week een vijfdaags trainingskamp en speelt daarin twee oefenwedstrijden, tegen SV Rödinghausen (woensdag) en tegen Rot-Weiss Essen (zaterdag). Benschop zal in deze duels niet in actie komen. De dertigjarige aanvaller is in Nederland achtergebleven om te herstellen van ziekte, maar ook omdat er belangstelling bestaat van een andere club.”

Buitenland:

Matthijs de Ligt koos er in de afgelopen zomer voor om voor 75 miljoen euro van Ajax naar Juventus te vertrekken. Hij kende een moeilijke beginperiode in Turijn, maar kwam later tot leven. Inmiddels is hij zijn basisplek echter kwijtgeraakt aan Merih Demiral. Oefenmeester Maurizio Sarri zegt telkens maar weer dat hij alle vertrouwen heeft in De Ligt, maar de situatie van de international van het Nederlands elftal bij De Oude Dame wordt zo langzamerhand behoorlijk nijpend. Volgens de Spaanse media ligt FC Barcelona al weer op de loer: de Catalanen waren een paar maanden geleden óók in de race voor zijn handtekening, maar grepen mis. De website Fichajes schrijft dat voorzitter Josep Maria Bartomeu zijn oren gespitst heeft. Hij zou De Ligt nog altijd zien als mogelijke opvolger van Gerard Piqué en wil best zakendoen met Juve, mochten de Italianen besluiten om hun speler toch maar af te schrijven.

Chelsea gaat zich nog wel versterken in de winterse transferperiode, maar het is zeer de vraag of Wilfried Zaha de overstap zal maken van Crystal Palace naar Stamford Bridge. De vleugelspits kost namelijk een megabedrag… Voetbal International schrijft op woensdag: “Chelsea heeft de komst van Wilfried Zaha nog niet uit het hoofd gezet. De aanvaller van Crystal Palace staat al een tijdje op de radar van de Londense topclub, die in de zomer echter geen nieuwe spelers mocht halen.” Het blad vervolgt: “Nu mag dat wel weer, maar toch hoeft Zaha er niet op te rekenen dat een deal in een van de komende dagen afgerond zal worden: Chelsea is volgens de Daily Express namelijk geschrokken van de enorme vraagprijs die Palace in gedachten heeft. De werkgever van Jaïro Riedewald en Patrick van Aanholt vraagt doodleuk 85 miljoen euro.”

Zie jij De Ligt al weer vertrekken bij Juve?

  • Ik wel hoor
  • Ik dus echt niet
607+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie