? 40-jarige (!) Rochdale-spits dwingt replay af tegen Newcastle in FA Cup

Newcastle United heeft zaterdagmiddag in de FA Cup niet weten te winnen van het nietige Rochdale. De club uit de League One, derde niveau van Engeland, hield The Magpies in eigen huis knap op 1-1. De gelijkmaker werd aangetekend door de liefst 40-jarige (!) Aaron Wilbraham.

De bezoekers traden aan zonder de geblesseerde Jetro Willems en gaven een aantal vaste krachten rust. Na een ruim kwartier spelen kwam de Premier League-ploeg op voorsprong via Miguel Almirón, waarna een gemakkelijke middag in het verschiet leek te liggen. De spelers van Newcastle verzuimden echter de score op te voeren, waar Rochdale uiteindelijk van zou profiteren.

De 40-jarige Wilbraham kwam in de rust in de ploeg en zorgde even later voor een klein voetbalsprookje. Tien minuten voor tijd maakte hij een echte spitsengoal en dwong daarmee een replay af. In Newcastle wordt er beslist welk team naar de vierde ronde gaat.