‘Gio gaat regelrecht bizar salaris verdienen in China’

Foto: ‘Gio gaat regelrecht bizar salaris verdienen in China’

Giovanni van Bronckhorst gaat aan de slag bij het Chinese Guangzhou R&F. De voormalige coach van Feyenoord leek in zee te gaan met de City Football Group, die nog een eindverantwoordelijke zocht voor New York City FC, maar is gezwicht voor de miljoenen van de Super League.

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “De Chinese club Guangzhou R&F gaat op de Nederlandse toer. Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel kunnen vandaag een lucratief contract tekenen in de miljoenenstad. Van Bronckhorst landde gisteren met zijn zaakwaarnemer Guido Albers op Chinese bodem. De 44-jarige trainer ondertekent, als ook de laatste gesprekken volgens plan verlopen, een lucratief en meerjarig contract als nieuwe trainer van Guangzhou R&F. Hij neemt Jean-Paul van Gastel (47), die eind oktober werd ontslagen als assistent-trainer van Feyenoord, mee naar het Verre Oosten.”

De krant gaat verder: “Guangzhou R&F zal afscheid nemen van trainer Dragan Stojkovic en zijn assistent Terry Butcher. Van Bronckhorst moet de club na de teleurstellende twaalfde plaats in de Chinese Super League van afgelopen seizoen weer in de lift zien te krijgen.”

Wat gaat Gio precies verdienen? Dat is onbekend, maar volgens Chinese bronnen bedraagt het salaris van Stojkovic een kleine 8 miljoen euro per jaar. Het is niet de verwachting dat Van Bronckhorst daar ver onder gaat zitten.

8 miljoen euro per jaar?

  • Vind ik echt heel veel
  • Vind ik wel meevallen…
3370+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie