Duitsland rouwt om overlijden voormalig Bundesliga-spelers

Foto: Duitsland rouwt om overlijden voormalig Bundesliga-spelers

Duitsland rouwt om het overlijden van twee oud-Bundesliga spelers. Sergei Karimov stierf op 24 december en Hans-Jörg Criens de 26e, op Tweede kerstdag.

Sergei Karimov, geboren in Saran (Kazachstan), ging op zijn veertiende spelen in de jeugdopleiding van VFL Wolfsburg. Tussen 2007 en 2011 was de verdediger actief voor het eerste elftal van de Duitse club. Met in het seizoen 2008/09 zijn hoogtepunt, het kampioenschap. Later speelde de Kazach nog voor MSV Duisburg. 

VFL Wolfsburg heeft tot nu toe geen verklaringen naar buiten gebracht over de redenen van zijn overlijden. Karimov is op 33-jarige leeftijd overleden.

Hans-Jörg Criens was in de jaren 80 en 90 een van de meest succesvolle aanvallers van zijn tijd. De Duitser speelde meer dan 300 Bundesliga-wedstrijden waarin hij 94 keer scoorde. Borussia Mönchengladbach, waar hij twaalf jaar actief was, en 1. FC Nürnberg rouwen om hun voormalig aanvaller. Voor Gladbach is hij op twee na, de meest succesvolle doelpuntenmaker (92 doelpunten in 290 wedstrijden) aller tijden. Een van de grootste successen kende hij namens Gladbach in de DFB-Pokal. In 1984 scoorde hij twee keer in de gewonnen halve finale tegen Werder Bremen. In 1995 hing ‘de Lange’, na een korte periode bij Nürnberg, zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Volgens BILD is Hans-Jörg Criens gestorven aan een hartaanval. Criens is op 59-jarige leeftijd overleden. “Onze oprechte medeleven gaat uit naar alle familieleden en vrienden”, schreef 1. FC Nürnberg op Twitter.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie