‘Dit zijn de Oranje-aanvallers van de toekomst’

Foto: ‘Dit zijn de Oranje-aanvallers van de toekomst’

Het Nederlands elftal zit weer in de lift, met de finale van de Nationals League als voorlopig hoogtepunt. Toch is er nog genoeg sleutelwerk te verrichten door bondscoach Ronald Koeman en consorten. Vooral de voorhoede is nog een hoofdpijndossier, maar wat SoccerNews.nl betreft is er genoeg reden om enthousiast uit te kijken naar de toekomst.

Steven Bergwijn (21, PSV)

Met zeven A-interlands mag Bergwijn zich reeds international noemen. De geboren Amsterdammer heeft nog geen doelpunt op zijn naam staan, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Wel staat de PSV-aanvaller voor een interessante keuze: in Eindhoven blijven, een gevoelige transfer naar Ajax maken óf zijn geluk beproeven in het buitenland?

Myron Boadu (18, AZ)

We mogen gerust concluderen dat het Boadu nog niet erg heeft meegezeten. De aanvaller van AZ begon het voorbije seizoen als aanvalsleider van AZ en maakte een positieve indruk, maar in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord sloeg het noodlot opnieuw toe: een zware knieblessure. Toch heeft Boadu al aangetoond dat hij iemand is om rekening mee te houden.

Jayden Braaf (16, Manchester City)

Braaf kan op dit moment nog rustig over straat lopen in Nederland. Toch heeft de zestienjarige aanvaller al een interessante route afgelegd: hij speelde in de opleidingen van Ajax en PSV voordat hij een jaar geleden besloot in te gaan op een aanbieding van de Engelse topclub Manchester City. Het moet blijken of dat verstandig is, maar wij noteren zijn naam in ieder geval vast.

Brian Brobbey (17, Ajax)

Ajax beschikt meer dan ooit over een waanzinnig transferbudget. Het is heel aanlokkelijk om dat geld te benutten voor nieuwe aankopen, maar hopelijk vergeet de club niet om te blijven investeren in de eigen voetbalacademie. In Brobbey heeft Ajax bijvoorbeeld opnieuw een belofte voor de toekomst rondlopen. Jeugdtrainer John Heitinga prees de jongeling dit seizoen om zijn enorme snelheid en sprongkracht.

Tahith Chong (19, Manchester United)

In Nederland is er vaak weinig waardering voor talenten die nog voor hun doorbraak naar het buitenland verkassen. In bepaalde gevallen is de scepsis ook zeer terecht, maar Chong zal voorlopig geen spijt hebben van zijn beslissing om Feyenoord te verlaten voor Manchester United. Afgelopen seizoen mocht de aanvaller zelfs even opdraven in de knock-outfase van de Champions League.

Javairo Dilrosun (20, Hertha BSC)

Dilrosun debuteerde in 2018 tegen Duitsland als Oranje-international. Helaas beleefde de aanvaller van Hertha BSC daar weinig plezier in: al snel moest hij alweer naar de kant vanwege een hamstringblessure. Dat had ook een negatieve impact op zijn situatie bij de club uit Berlijn, maar hopelijk keert de lach na de zomervakantie snel weer terug.

Gody Gakpo (20, PSV)

Gakpo is zich in sneltreinvaart aan het ontwikkelen bij PSV. In de eerste seizoenshelft bleef zijn inbreng beperkt tot welgeteld één Eredivisie-minuut, maar sinds de uitstekende invalbeurt tegen Fortuna Sittard op 3 februari liet trainer Mark van Bommel hem in iedere wedstrijd meedraaien. De geboren Eindhovenaar zal na de zomerstop moeten bewijzen waartoe hij echt in staat is.

Arnaut Danjuma Groeneveld (22, Club Brugge)

Hebben de Eredivisie-clubs liggen slapen? Die vraag werd eerder dit seizoen regelmatig gesteld vanwege de razendsnelle ontwikkeling van Danjuma Groeneveld. Na zijn transfer van NEC naar Club Brugge groeide de aanvaller uit tot een smaakmaker in de Belgische competitie, met zelfs een debuut in Oranje als beloning. In zijn voorlopig laatste interland scoorde hij zelfs tegen uitgerekend België.

Justin Kluivert (20, AS Roma)

Zelfs zijn vader Patrick had bedenkingen bij de beslissing van Justin om voor het Italiaanse AS Roma te kiezen. Achteraf misschien ook wel terecht: waar Ajax Europese faam verwierf, daar had de vleugelaanvaller moeite om structureel aan te haken bij de nummer zes van de Serie A. Kluivert moet het daardoor nog altijd stellen met een plek in Jong Oranje in plaats van het grote Oranje.

Sam Lammers (22, PSV)

Is Lammers goed genoeg voor PSV, laat staan het Nederlands elftal? Op dit moment is dat een lastige vraag. De Brabander beleefde met zestien Eredivisie-doelpunten een prima seizoen bij sc Heerenveen en vooral zijn tweebenigheid is echt een wapen gebleken, maar feit is ook dat hij nog veel moet leren om Luuk de Jong te doen vergeten in Eindhoven. Lammers krijgt deze zomer in ieder geval een kans bij PSV.

Donyell Malen (20, PSV)

PSV werd jarenlang betiteld als een koopclub pur sang. Terechte kritiek misschien, maar de Eindhovenaren bewijzen inmiddels dat het opleiden van talentvolle voetballers niet alleen is voorbehouden aan clubs als Ajax. Malen is de volgende PSV’er die hard op weg is om zijn naam te verzilveren in de voetballerij. Het is allerminst uitgesloten dat hij komend seizoen zelfs basisspeler is gelet op de vele transfergeruchten.

Joël Piroe (19, PSV)

In tegenstelling tot Gakpo, Lammers en Malen moet Piroe nog naam maken in de voetbalwereld. Met elf doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie heeft de spits weliswaar al een visitekaartje afgegeven bij PSV, maar eigenlijk moet hij zich komend seizoen op een hoger niveau bewijzen. Dat moet zeker lukken gelet op het feit dat Piroe zelfs als toekomstig Oranje-international is betiteld.

Daishawn Redan (18, Chelsea)

Ajax staat nationaal en internationaal bekend als een uitstekende opleidingsclub, maar niet iedereen maakt dit traject af. In 2017 besloot Redan afscheid te nemen in Amsterdam om zijn geluk te beproeven bij de Engelse topclub Chelsea. Een risicovolle transfer, maar gezien zijn ontwikkeling in Londen zal het hem waarschijnlijk niet weerhouden van een mooie carrière. Zijn naam valt regelmatig als toekomstige Oranje-spits.

Calvin Stengs (20, AZ)

Stengs staat te boek als één van de grootste talenten van Nederland. Helaas hebben we de AZ-aanvaller enige tijd moeten missen in de Eredivisie door een zware knieblessure en bij vlagen heeft hij zijn klasse weer onderstreept, waaronder zijn fenomenale treffer in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Stengs heeft ondanks vermeende Ajax-interesse besloten om AZ nog minstens een jaar trouw te blijven.

Joshua Zirkzee (18, Bayern München)

We sluiten deze 15-koppige lijst af met Zirkzee. De Schiedammer heeft inmiddels twee seizoenen bij Bayern München in de benen en de oud-Feyenoorder staat er intern heel goed op. Sterker nog: er gaan zelfs al geluiden op dat het niet lang meer duurt voordat de aanvaller officieel debuteert in het shirt van Bayern. Gaat Zirkzee in de voetsporen treden van ‘Das Phantom’ Roy Makaay?

Heb je vertrouwen in deze talenten?

  • Ja
  • Nee
1017+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:38
54+
Bizar: Romário (58) maakt zich op voor comeback in profvoetbal
23:13
15+
Maatsen helpt Dortmund naar plekje in halve finale Champions League
23:00
36+
PSG knokt zich tegen ingestort Barça naar halve finale Champions League
22:30
86+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
22:24
85+
Ajax ten koste van Feyenoord naar bekerfinale vrouwen
21:52
104+
Onbegrip na domme actie van Barça-sukkel: ‘Schaam je diep’
21:40
220+
NEC is klaar voor bekerfinale: ‘We gaan Nijmegen helemaal gek maken’
21:15
353+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
20:40
93+
‘Sancho denkt aan United-terugkeer’
20:25
50+
Opstellingen Barcelona en PSG: Frenkie de Jong en ‘Judas’ in de basis
20:11
230+
Last van schouders: Vitesse mag seizoen afmaken
19:50
309+
‘Feyenoord bijna rond met KKD-smaakmaker, verlenging aanstaande’
19:30
321+
Bergwijn reageert op kwade Ajax-fans: ‘Ik ben blij dat…’
19:15
698+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
18:50
155+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
174+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
263+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
186+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
126+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie