'Zidane zadelt Courtois met nog groter probleem op'

Foto: 'Zidane zadelt Courtois met nog groter probleem op'

Thibaut Courtois gaat door een bijzonder moeizame periode. De doelman verloor na de trainerswissel zijn basisplaats bij Real Madrid immers aan concurrent Keylor Navas. En als klap op de vuurpijl ging hij donderdagavond ook nog eens gruwelijk in de fout bij de Rode Duivels.

Bij de nationale ploeg zal deze blunder echter zonder gevolgen gebleven. Courtois heeft al genoeg verdiensten achter zijn naam staan, één fout verandert daar niets aan. Maar ook in Spanje is zijn flater niet onopgemerkt gebleven en dat zal zijn situatie bij Real geen goed doen. Coach Zinedine Zidane heeft alvast een extra element op hem op de bank te houden. En daar heeft de Fransman nog een opmerkelijke reden voor.

Want volgens analist Peter Vandenbempt speelt ook Zidane's zoon Luca, momenteel de derde doelman bij Real, een rol in zijn beslissingen. "Op zich is er geen sportieve discussie mogelijk: Courtois is met grote voorsprong de beste doelman van Real. Maar als Zidane denkt: ik heb hier mijn 20-jarige zoon Luca zitten als talentvolle doelman, dan kan het best wel zijn dat Zidane tweede doelman Navas nog een jaar of twee aan boord houdt en zo makkelijker nadien Luca in het eerste elftal kan brengen."

En dat zou uiteraard nefast zijn voor de toekomst van de Limburger in de Spaanse hoofdstad. "Dan is Thibaut Courtois een beetje een sta-in-de-weg met zijn contract van 6 jaar. Dus, het wordt uitkijken hoe dat er voor Courtois aan toegaat", aldus Vandenbempt bij Sporza.